USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Перемігши француза Амара, український боксер Гвоздик став тимчасовим чемпіоном світу

18 Березня 2018 09:48
Провівши важкий 12-раундовий поєдинок, український боксер Олександр Гвоздик переміг француза Мехді Амара за очками – 117:111, 116:112, 118:110, ставши тимчасовим чемпіоном світу за версією WBC у напівтяжкій вазі. Зокрема, Олександр Гвоздик отримав можливість боксувати за звання чемпіона світу у цій же версії.

Бій відбувся 18 березня на легендарній арені «Madison Square Garden Theater» у Нью-Йорку.

Перед поєдинком промоутер українця Боб Арум заявив, що перемігши у бою проти Амара, Гвоздик отримає можливість боксувати за звання чемпіона WBC. Більшість експертів стверджували, що для українського боксера це поєдинок стане легкою прогулянкою і до чемпіонських раундів він відправить француза в нокаут. 27-річний француз за свою кар’єру провів 41 поєдинок, у 34 переміг, 5 програв та один звів до нічиєї. Українець, своєю чергою, мав в активі 14 боїв, у 12 з яких переміг нокдауном.

На передматчевому зважуванні обидва боксери показали однакову вагу 78,9 кг.

Поєдинок стартував з розвідки – боксери приглядалися один до одного. Впродовж двох наступних раундів українець почав нарощувати швидкість та демонструвати перевагу над французом, який дещо не встигати за Гвоздиком.

У 4 раунду в Гвоздика пройшла затяжна атака, під час якої він вкладався в удари, але француз все ж зумів відвести небезпеку, в наступному раунді в Олександра «запливло» око, втім це не особливо впливало на нього, оскільки він викидав більше ударів, хоча перевага була не такою явною,я к очікувалося перед боєм.

Три наступні раунди пройшли під диктовку Олександра Гвоздика, хоча Омар декілька разів огризався, не даючи українцю «заснути».

У 9 раунді український боксер диктував свої умови на рингу, утім француз постійно огризався, адже деякі його удари досягали цілі.

Чемпіонські раунди також розпочалися з ударів українця, який продовжував «набивавти» очки у загальну скарбничку, адже існувала ймовірність проходження всієї 12-раундової дистанції. В 11 раунді француз багато пропускав, але тримав удар.

12 раунд вийшов доволі конккрентним - Олександр демонстрував перевагу, але пропустив лівий боковий.

Тож, у важкому 12-раундовому поєдинку Олександр Гвоздік переміг француза за судівськими записками - 117:111, 116:112, 118:110. Суперник українця у чемпіонському бою визначиться у бою між Адонісом Стівенсоном і Баду Джеком.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus