USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Перемовини України та РФ у Стамбулі: Арахамія повідомив про результати

29 Березня 2022 15:01
Голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія розповів про результати перемовин з росіянами, які відбулися у 29 березні у турецькому Стамбулі.

Про це інформує Бабель.

«Сьогодні у нас був черговий раунд перемовин. Нашою першою перемогою ми вважаємо переміщення місця очних перемовин з Білорусі до Туреччини. Бо Туреччина – це наш друг та партнер і ми бачимо цю країну серед наших гарантів безпеки», – сказав Арахамія.

Ось його ключові тези:

Україна працює над створенням нового механізму гарантій безпеки. Україна хоче, щоб це був міжнародний договір із «навіть ще жорсткішим, ніж 5 стаття НАТО» механізмом реагування. Консультації мають тривати три дні, після цього країни-гаранти зобов’язані будуть надати Україні допомогу озброєнням, військовими, закритим небом.

Серед гарантів мають бути країни-члени Радбезу ООН (Велика Британія, США, Китай, росія, Франція), а також Туреччина, Німеччина, Канада, Італія, Польща, Ізраїль.

Якщо інші країни захочуть приєднатися – вони матимуть таку можливість.

Гарантії безпеки тимчасово не працюватимуть щодо окупованого Донбасу та Криму.

Також у договорі буде пункт про те, що всі країни-гаранти не лише не заперечують вступу України в ЄС, а й допомагатимуть в цьому.

Інші деталі розповів радник голови ОП Михайло Подоляк:

Цей договір обов’язково має бути спочатку схвалений на референдумі українцями, а потім ратифікований парламентами України і країн-гарантів.

Питання Криму – пропонується зафіксувати позиції росії та України, і протягом 15 років проводити двосторонні перемовини з приводу статусу півострова. Україна та Росія зобов’язуються протягом цього часу не вирішувати питання збройним шляхом.

Питання Донбасу – винесене в окремий пункт, який буде обговорюватися безпосередньо між Зеленським та Путіним.

Нагадаємо, зранку 29 березня у турецькому Стамбулі розпочалися українсько-російські переговори. Українська делегація вимагатиме забрати російські війська з території України та припинити війну. За попередньою інформацією, перемовини відбуватимуться у кілька раундів і можуть тривати не один день.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus