USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Переможцем фестивалю «На хвилях Світязя» стала білоруска. Фото

9 Липня 2010 13:21
Гран-прі фестивалю «На хвилях Світязя», який фінішував 9 липня у Луцьку, отримала студентка з Мінська Інга Кисельова.

Вже другий рік поспіль з ініціативи ректора національного університету імені Лесі Українки Ігоря Коцана у фестивалі естрадної пісні «На хвилях Світязя» бере участь тільки студентська молодь.

Студентське творче свято відбувалось цьогоріч з 5 по 8 липня, як звично, на Світязі. Приймали гостей у «веенушному» спортивно-оздоровчому таборі «Гарт».

Адміністратор заходу Надія Гейко розповіла, що цього року участь у фестивалі взяло 19 молодих виконавців. Збільшилась і географія гостей фестивалю. Світязь приймав гостей з Бердянська, Дніпропетровська, Києва, Івано-Франківська, Тернополя, Рівного, Луцька тощо. Були учасники й з сусідніх держав – Польщі та Білорусі.

«У програмі проводились творчі майстер-класи та семінари від композиторів, поетів, хореографів, режисерів. Відбувались у нас і фольклорні театралізовані дійства. Саме пісенне змагання відбувалось у два тури. У нас було три третіх місця, три других, два перших та власне найголовніша нагорода – гран-прі. Лауреати третьої премії отримали грошову винагороду - тисячу гривень, другої – дві тисячі, першої – три тисячі гривень. Винагорода за гран-прі складала п’ять тисяч гривень. Були й спеціальні призи. Загалом конкурсанти цього року показали дуже гарний рівень», – сказала Надія Гейко.

Очолював журі конкурсу заслужений діяч мистецтв України Степан Галябарда. Разом з ним творчі здібності конкурсантів оцінювали керівник державного комітету телебачення та радіомовлення України Юрій Плаксюк, секретар спілки письменників України Віктор Набруско, народний артист України Василь Чепелюк, професор Білоруського держуніверситету культури і мистецтв В’ячеслав Бортновський, заслужені діячі мистецтв Віталій Іваницький та Андрій Гордійчук.

Два перших місця за підсумками конкурсу розділили між собою лучанин Юрій Матвійчук та чернівчанка Марта Бабинчук. Кращою за усіх цього року журі визнало студентку з Мінська Інгу Кисельову, якій присудили гран-прі мистецького конкурсу. Вона ж здобула і приз глядацьких симпатій.

Довідково:

Фестиваль української естрадної пісні «На хвилях Світязя» проводиться вже протягом 15-ти років творчою фірмою «Ідея». У 2009 році до його організаці долучився Волинський національний університет імені Лесі Українки.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Вах Показати IP 9 Липня 2010 13:23
Красуня....
SPIKER Показати IP 9 Липня 2010 19:40
і на всю спину татуювання-крила ангела...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus