USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Перевищив межі оборони: одного з учасників стрілянини на автомийці у Луцьку засудили на понад 3 роки

30 Липня 2023 21:35
Один із учасників стрілянини на автомийці у Луцьку, яка трапилася у 2018 році, отримав покарання. Луцький міськрайонний суд ухвалив вирок, яким призначив злочинцю три роки та сім місяців ув’язнення.

Нагадаємо, у результаті стрілянини на мийці, яка відбулася 5 листопада 2018 року, загинув чоловік, ще двоє осіб отримали тяжкі вогнепальні поранення. У січні наступного року поліція опублікувала фото сімох підозрюваних, серед них був і Артур Безменов, який опинився на лаві підсудних. Двох учасників стрілянини на луцькій автомийці відпустили на волю. Тимур Байрамов та Дмитро Нагайчук отримали два роки умовно.

Читати ще: Стрілянина на луцькій автомийці: поліція опублікувала фото сімох підозрюваних

Дії Артура Безменова прокурори кваліфікували за п.7 ч.2 ст.115 (умисне вбивство з хуліганських мотивів), ч.4 ст.296 КК України (грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалось особливою зухвалістю (хуліганство), вчиненому групою осіб, із застосуванням вогнепальної зброї та інших предметів, заздалегідь заготовлених для нанесення тілесних ушкоджень).

Артур Безменов на суді розповів, що його найняли для охорони під час процесу купівлі комбайну. У нього був при собі власний карабін, про який він нікому не казав. Як додав, спочатку він не заходив у кафе, зробив це лише тоді, коли почув постріли. З його слів, якийсь чоловік стріляв з пістолета, він просив його опустити зброю, однак стрілець влучив йому в плече, тому він застосував карабін з метою самозахисту. Перший постріл здійснював без прицілювання по ногах, наступний постріл – також не прицілюючись, однак влучив в чоловіка.

Зі слів підсудного, вибігаючи з кафе та витягуючи пораненого, він спіткнувся та через необережність вистрілив втретє. Разом з пораненим вони сіли в автомобіль і залишили місце пригоди. Авто покинули на території іншої області, а зброю він викинув.

Чи була якась зброя в інших осіб, які приїхали до Луцька, Артур Безменов не бачив. Щодо осіб, які були з Луцька, то він бачив зброю в однієї особи.

Суд після дослідження доказів та показів свідків вирішив перекваліфікувати справу з п.7 ч.2 ст.115 КК України, відповідно до якої Артуру Безменову могло загорожувати довічне ув’язнення, на ст.118 КК України (умисне вбивство, вчинене при перевищенні меж необхідної оборони).

Врахувавши усі обставини, представники Феміди призначили злочинцю покарання у виді трьох років та семи місяців позбавлення волі.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Аяяй Показати IP 31 Липня 2023 21:20
Цирк шапіто

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus