USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Перезавантаження влади в Україні: погляд волинських політиків

3 Квітня 2014 15:29
Чи перезавантажили владу, змінивши прізвища, з’ясовували депутати та експерти у Луцьку.

Про це йшлося під час прес-клубу у редакції газети «Волинь-нова», що відбувся 3 квітня.

На думку голови облради Валентина Вітера, влада не перезавантажилася, перезавантажилася лише її верхня частина – змінився губернатор, голова обласної ради. Влада, з його слів – це структура, мислення людей, яке потрібно змінювати.



Перший заступник голови обласної ради Олександр Пирожик зазначив, що влада радше змінюється, ніж змінилася. З його слів, доки не буде здійснена люстрація, говорити про те, що влада змінилася, рано. Наразі актуальне питання про те, якою має бути влада після цієї зміни.

На думку генерального директора Волинської обласної телерадіокомпанії Ольги Куліш, процес перезавантаження влади тривалий, він вимагає спокійного вирішення питань, прийняття нових законів, а не вирішення методами Майдану.

Голова обласної організації Національної Спілки письменників України Олег Потурай зазначив, що ми перебуваємо лише на початку процесу перезавантаження влади, це можна буде зробити лише після президентських виборів та виборів до Верховної Ради.

Перезавантаження влади затягнулося і це найбільше хвилює волинян. На жаль, основний принцип цього перезавантаження – партійність, - вважає голова обласної організації Національної Спілки журналістів України Михайло Савчак.



Депутат облради Юрій Лазаренко вважає, що в цілому система влади поки зберігається, попри окремі зміни.

Зі слів депутат обласної ради Валентини Блінової, перезавантаження влади відбудеться лише тоді, коли будуть внесені зміни до Конституції України, коли територіальні громади отримують більше повноважень та матимуть більше впливу на виконавчу владу.

Юрист газети «Волинь-нова» Василь Нагорний зазначив, що влада складається з трьох гілок – законодавчої, виконавчої та судової. Зміни певним чином торкнулися лише виконавчої гілки, інші дві лишаються без змін.

На думку громадського діяча Михайла Шелепа, систему влади ніхто досі не починав змінювати. З його слів, не потрібно чекати виборів та законів, потрібно починати з самого себе.

Професор кафедри загальної та соціальної психології Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки Олексій Колісник вважає, що зміна системи вимагає зміни ідеології. З його слів, для формування нації повинна бути творчою ідеологія націоналізму.



Доцент Луцького Біотехнічного інституту Міжнародного науково-технічного університету Віктор Пенько зазначив, що перезавантаження поки відбувається «невідомо за якими принципами».

Депутат обласної ради Раїса Кучмук наостанок зауважила, мовляв, для того, щоб перезавантажити владу, потрібно змінити народ, який є носієм влади, змінити суспільну свідомість.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
777 Показати IP 3 Квітня 2014 15:46
Нехай Вітер пояснить чому кришує Сидора, чому він досі головним лікарем обласної лікарні?
Анонім Показати IP 3 Квітня 2014 15:54
коментар було видалено
олег Показати IP 3 Квітня 2014 16:02
вже всіх замінили? а то ще хтось залишиться і буде "доносити" що хто брав і як
ТБман Показати IP 3 Квітня 2014 16:03
Куліш теж немає що робити на ВОДТРК! Дорогу молодим!!!
Анонім Показати IP 3 Квітня 2014 16:25
Я рахую,вибори Президента. переформатування уряду вже з повною його легалізацією.А от тоді вирішувати чи вибори нової Ради чи спочатку Конституція і нові закони а потім вибори.А тоді вже вибори місцевих рад і місцевої влади.Другого шляху я не бачу..
Аманда Показати IP 3 Квітня 2014 16:45
Поки-що я бачу не перезавантаження влади, а зміну керівників (причому всіх - і професіоналів і горлопанів) на людей за партійною квотою. Ніхто не зважає, чи особа, яка хоче бути керівником, є професіоналом, патріотом та порядною людиною. Головне - партійність. Ми зновау наступаємо на тіж самі граблі, що й у 2005 році. Люди добрі, УКРАЇНЦІ, чому ми не робимо висновки з своїх помилок. Невже ми хочемо знову все "завалити"? Шановні керівники області! Майдан "зробив" народ, народ наш є мудрий. Треба прислухатися до громади, і якщо керівника, який працював при владі януковича, до цих пір поважає народ - його повинні поважати й ви. Гнати в шию треба тих, хто працював на партію регіонів, хто крав з бюджету, брав хабарі і займався іншими чорними ділами. З цих НІКОГО не шкодувати. І на керівні посади назначати молодь - яка народилася у вільній Україні і мислить по-новому, а не стариків з "Батьківщини". Якщо вони й не будуть професіоналами - то хоч швидко навчаться, а старшій людині вчитися важко. Слава Україні та її героям!
Марина Показати IP 3 Квітня 2014 18:56
http://ak-inzt.net/opinion/3502-03-04-2014-jeto-ne-ptichij-gripp-jeto-vojna Не обошел «синдром гражданской взаимопомощи» и наше Волынское пограничье, где неравнодушные люди объединились ради оказания реальной помощи 51-й отдельной механизированной бригаде, которая является единственным крупным боеспособным подразделением в области. Активисты говорят, что наиболее всего в деле задействованы жители Владимира, Нововолынска и Любомля, в то время как остальная часть Волыни – безразлична, хотя звонят даже с Тернопольщины.Почему никто из руководителей городов, области фактически не реагирует на армию, почему ее дальше «валят»? Похоже, что она никому не нужна. Конечно, в случае войны у нас есть больницы, но они до сих пор бездейственны, нескоординированы. Из-за «птичьего гриппа» панику и пропаганду лекарств развернули на весь мир, а тут война, а в ответ – почти тишина!– Позиция областной власти – это какое-то недоразумение или тупая диверсия в виде пассивности? Почему армии помогают самоорганизующиеся люди, а власть только заседает на координационных советах и делит собранные общественностью «бабки»? Но ведь время работает против нас, к чему здесь формальности? – удивлялся Роман Мартынюк.
tt до Марина Показати IP 4 Квітня 2014 05:14
Ты нанюханая? Какая армия
Небайдужий Показати IP 3 Квітня 2014 20:05
Скоро всіх перезавантажать: люди просто винесуть на вилах, до того вже йде
анонім Показати IP 4 Квітня 2014 00:22
Їх всіх треба гнати ... разом з тими депутатами і чиновниками!!!
Ірина до анонім Показати IP 4 Квітня 2014 00:24
І навіть прибиральниці поміняти!!! Хто там працював - це вже продажні і отравлені люди.....!!!!
Lutsk Показати IP 4 Квітня 2014 08:54
Варто згадати філософів: "Більшість рабів мріють не стільки про волю, скільки про можливість мати своїх рабів".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus