USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Першу партію вже відправили на фронт: волинянин виготовляє окопні свічки для ЗСУ

17 Жовтня 2022 07:34
Житель села Шклинь, що на Горохівщині, Сергій Лавренюк виготовляє та передає для ЗСУ окопні свічки.

Як пише Вісник К, чоловік розповідає, що волонтерством почав займатися буквально з перших днів війни. І вважає, що у нинішній час кожен має зробити свій внесок у перемогу.

«Про окопні свічки прочитав в інтернеті, і взявся до роботи, – каже Сергій. – Просив у продавців магазинів, щоб віддавали непотрібні картонні ящики. Різав їх на смужки. Допомагав сусід, дружина. Згодом скрутили та позапихали картон у порожні консервні банки. Та оскільки їх у селі було непросто знайти, придумав іншу форму для свічок. Розрізаю жерстяну банку з-під пива, туди вставляю картонні рулони та заливаю воском. Ось і вся хитрість».

Читати ще: Бійці на передовій зігріваються завдяки окопним свічкам. Що це і як виготовити

Правда, це на словах усе так легко робиться, а на ділі складніше. Найперше потрібно нарізати грубий картон певного розміру. Потім скрутити його і вставити у форми. Буває, від такої одноманітної роботи, яка займає кілька годин, аж пальці болять. Далі розігріти віск до високої температури, щоб розтанув, і залити матеріал. Це треба робити у кілька етапів, щоб він достатньо просочився у картон. Тоді свічка буде готова.

«Горить вона три години, – запевняє чоловік. – Але після того її ресурс можна продовжити ще на годину, якщо розірвати баночку та вміст воскової туби покласти догори дном у якусь металеву».

Допомагають у цій добрій справі небайдужі люди, з місцевого храму Бориса та Гліба передали 700 гривень пожертв на придбання першої партії воску. Нещодавно 50 свічок, які зробив Сергій, волонтер з Луцька Ігор Шевчук доставив 14-й ОМБР імені князя Романа Великого на Харківщину.

Читати ще: Волонтери на Волині виготовляють окопні свічки для військових

«Задумайтеся: вдома ми маємо все, а там нема нічого. Нашим хлопцям потрібно багато речей, – наголошує Ігор. – І якщо влітку питання свічок не було таке актуальне, то розуміємо, що з приходом холодів вони необхідні. Адже не лише освітлюють окопи. На них можна розігріти тушонку чи навіть речі трохи підсушити», – каже Сергій Лавренюк.

Першу партію уже відправили на фронт, а віск для наступної виділила церква села Бережанка Луцького району.

Якщо і ви хочете долучитися до цієї доброї справи, телефонуйте Сергію за номером: 050-999-00-02.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus