USD 39.65 39.97
  • USD 39.65 39.97
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.15

Перший вірш – у вісім: 11-річна волинянка видала поетичну збірку

13 Грудня 2021 07:40
Соломія Ващук із міста Горохів видала першу книгу віршів «Веселкові мрії».

Як розповіла Суспільному 11-річна авторка, видати збірку запропонувала бабуся Галина.

Першу поезію дівчина створила у вісім років. Нині, говорить Соломія Ващук, постійно римує слова та занотовує все, що складеться у римовані рядки.

«Я дивлюся на якісь речі, якщо мені приходить рима сама, або я хочу скласти віршик, то я складаю. Якщо це вже вечір, ніч і треба лягати спати, то я, щоб не шукати зошит з ручкою, то пишу на телефон і потім переписую, а якщо це день або ранок, то я записую у зошит», – каже дівчина.

Мама Соломії Тетяна Ващук каже: пам’ятає, як донька показала їй перший вірш, тоді вона вчилася у четвертому класі і присвятила його першій вчительці.

«Перша вчителька моєї Соломії заміняла маму і вона написала про неї віршика: «Важко розлучатися з вами, але я йду вже в старшу школу, а ви ведіть своїх діток в перший клас», – говорить мама школярки.
Назву збірки «Веселкові мрії» шестикласниця вирішила обрати через слово «мрія», котре співзвучне з іменем Соломія. Презентацію книги влаштували у місцевій бібліотеці в Горохові, де багато читає та займається в поетичному гуртку 11-річна волинянка.
Підтримати авторку прийшли її однокласники, вчителі та рідні. Однокласниця Марта Шнайдер говорить: про поетичний талант Соломії Ващук дізналася в школі, коли дівчина читала свою поезію.

«Вона розказувала вірші про однокласників і друзів, а взнали, що вона буде видавати книжку, коли принесла вірші, щоб їх редагувати трошки», – зазначила школярка.
Редагувати вірші школярці допомагала вчителька української мови та літератури Тетяна Кульган, яка працює в Горохівському ліцеї імені Івана Франка вже 20 років.

«Дитина, яка написала збірочку, – це перша така в моєму вчительському досвіді. Це велика честь для мене, що моя учениця стає такою відомою, представляє рідне місто і рідну школу і там трішечки-трішечки моєї заслуги, бо ми з нею тісно співпрацюємо», – зазначила Тетяна Кульган.

Збірка Соломії Ващук, до якої увійшли 49 віршів, вийшла накладом у 100 примірників. Школярка додала: за останній місяць написала майже 20 нових віршів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus