USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Перу загрожує екологічна катастрофа – після цунамі вилилось 6000 барелів нафти

20 Січня 2022 12:07
Уряд Перу заявив, що вилив нафти з танкера може призвести до екологічної катастрофи.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Уряд Перу виступив із заявою, що вилив нафти вже нашкодив флорі та фауні навколишнього регіону. Зазначається, що вилив стався через надзвичайно потужні хвилі внаслідок підводного виверження вулкану та цунамі на Тонзі, розташованій за близько 10 000 км від Перу.

Читати ще: Підводний вулкан спричинив цунамі у Королівстві Тонга. Відео з космосу

Міністерство закордонних справ Перу вже закликало іспанську компанію Repsol, якій належить танкер, заплатити за цей інцидент.

«Це найгірша економічна катастрофа, яка траплялася поблизу Ліми за останній час. Вона вже завдала серйозної школи сотням родин рибалок. Repsol має негайно компенсувати шкоду», – заявили у міністерстві.

ЗМІ відзначає, що в Перу вже відкрили провадження щодо компанії Repsol. Також міністр екології Рубен Рамірес зустрівся з представниками компанії та за результатами зустрічі заявив, що було пролито у море близько 6000 барелів нафти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus