USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Порошенко привіз лучанам Томос

15 Січня 2019 12:31
Президент Петро Порошенко прибув до Луцька, аби взяти участь у богослужінні у місцевому Свято-Троїцькому соборі. У рамках передвиборчого «Томос-туру» гарант привіз до Луцька Томос про автокефалію.

Документ встановили на тринозі всередині кафедрального собору Святої Трійці. О 12:12 тут розпочалось богослужіння за участю митрополита Луцького і Волинського Михаїла разом із почесним патріархом Православної церкви України (ПЦУ) Філаретом.

Філарет звернувся до присутніх у храмі й зазначив, що Україна 25 років чекала надання Українській православній церкві автокефалії:

«Багато років ми чекали того моменту, коли вселенський патріарх Варфоломій надасть нам Томос про автокефалію... Ми дякуємо Богу за те, що надав нам незалежність і створив умови для того, аби вселенський патріарх зважився на цей крок, усупереч Москві».

Очікується, що після молитви за Україну в храмі Томос перенесуть на Театральний майдан Луцька, куди вийде й глава держави, аби поспілкуватися з містянами, а також з бюджетниками, яких звезли зі всіх районів Волині.

Деталі візиту – в текстовій трансляції Інформаційного агентства Волинські Новини.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Любі свині Показати IP 15 Січня 2019 13:05
Тур по Україні хіт 80-х :" Томос андерс. Пітер болєн "......
121 до Любі свині Показати IP 15 Січня 2019 13:44
І навіщо Ви так про Томос. Це як не як офіційний документ. через нього рашка біситься!!! А щодо Петрика, то як не як а саме він увійде в історію як президент, який домігся отримання "церковного суверенітету"!
Любі свині до 121 Показати IP 15 Січня 2019 15:36
Хвилиночку.... Томос для України домігся цей нескорений народ, який віками клав у землю тисячі і тисячі кращих синів...Мене коробить від того, що Порошенку приписують цю заслугу... І ні слова про Щептицького, ні слова про сотні невинно убієнних церковних служителів і тисячі загиблих християн... Це не заслуга Порошенка - Томос- це заслуга НАРОДУ!!! А президент лиш найманець цього народу !!! Перетягування ковдри Томосу особисто на себе послужить Порошенку гіркою пілюлею. Я за самостійність нашої Церкви. Я за УПЦ. Але , м"яко говорячи, приписування собі рідному цієї події вважаю НЕВІРНИМ!
33ий до Любі свині Показати IP 15 Січня 2019 16:14
Ти вже так не строчи герой народу. Наш народ, може тільки за гречку продатись і повік працювати або на пана, або на "дядю при рулі". Народ ср%не АТО закінчити чого не може як могутній такий??? Томос це одне реальне досягнення виключно Пороха і тут більше нічого добавити, оскільки він крім цього доброго нічого не зробив.
Любі свині до 33ий Показати IP 15 Січня 2019 17:02
Може твій народ і за гречку і продається. Але не наш народ... А АТО, як ти сказав, наш народ вже б давно закінчив... Але "дякуючи" тобі і таким як ти, в т.ч. "гаранту" - не може закінчити. Бо вам так добре і вигідно. "Бабло" вам краще приліпає від того. А на рахунок досягнення виключно Пороха щодо Томосу - це перебор... Це досягнення НЕ ТІЛЬКИ його. Не заперечую, він "дотиснув". Але цей плід достигав задовго до нього....
33ий до Любі свині Показати IP 16 Січня 2019 11:37
ну ну, побачимо на наступних виборах!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus