USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Пальці віялом» РПЦ в Україні більше не ставитиме, – Порошенко

1 Грудня 2018 22:36
Автокефальна Православна Церква України не буде державною, держава лише гарантує конституційне право свободи віросповідання, заявив президент України Петро Порошенко у своєму зверненні до 27-ї річниці референдуму за Незалежність України.

Він зазначив, що РПЦ – "невід’ємна частина політичної системи РФ", передає Українська правда.

"Кремль не приховує, що розглядає її як один із головних інструментів для впливу на Україну.

... Томос про автокефалію – це ще один Акт проголошення незалежності України. У нас постане своя незалежна ні від кого церква, яка буде визнана світовим православ’ям. Рішення про надання автокефалії УПЦ - ухвалено. Томос, грамоту, яка це підтверджує, - написано. Об’єднавчий собор – призначено, і він обере предстоятеля, який поїде до Стамбула й отримає томос із рук Його Всесвятості Варфоломія", - заявив Порошенко.

Він уточнив, що віряни самі обиратимуть, до якої церкви їм ходити і "ніхто нікого ні до чого силою не спонукатиме".

"Держава гарантує конституційне право свободи віросповідання, зокрема й тим, хто захоче залишитися в єдності з російською церквою. Але "пальці віялом" Московський патріархат тут розставляти більше не буде, як і клеймити, хто у нас канонічний, а хто - безблагодатний", - додав глава держави.

Раніше повідомлялося, що священний Синод Вселенського патріархату в Стамбулі остаточно затвердив томос для подання автокефалії (незалежності) УПЦ.

Як повідомлялося, Верховна Рада 18 жовтня ухвалила закон, згідно з яким Андріївська церква передається у безоплатне постійне користування Вселенському патріархату.

11 жовтня синод Вселенського патріархату ухвалив рішення надати Томос про автокефалію православній церкві в Україні. Тепер у Києві має бути скликано Собор за участю архієреїв УПЦ КП, УАПЦ, а також УПЦ МП, які звернулися до Вселенського Патріарха з проханням про Томос. Собор здійснить церковне об’єднання, утворивши єдину помісну УПЦ, і обере її предстоятеля. Після цього відбудеться отримання предстоятелем єдиної помісної автокефальної УПЦ Томоса як документа (грамоти).

Собор здійснить церковне об'єднання, утворивши єдину помісну УПЦ, і обере її предстоятеля. Після цього відбудеться отримання предстоятелем єдиної помісної автокефальної УПЦ Томоса як документа (грамоти).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 25
Навуходоносор Показати IP 1 Грудня 2018 23:28
"И будет много фарисеев, и появятся те, кто говорить будут якобы от имени моего, и предстанут в образе агнцев хулители и ниспровергатели благочестия" (Исх.19:34). Ничего нового в нашем грешном мире, все в Книге книг сказано до нас. Мы все временщики в этом мире, но придет время и ОН отделит зерна от плевел.
! до Навуходоносор Показати IP 2 Грудня 2018 09:38
Ботоксная вша, ботоксноая вша ...
Навуходоносор Показати IP 1 Грудня 2018 23:34
Вообще-то употребление словосочетания "пальцы веером" присуще "братве", для первых лиц государства - это нонсенс.
123 до Навуходоносор Показати IP 2 Грудня 2018 09:39
Тем более что РПЦ єто филиал ФСБ! Хотя таже братва, только в пагонах.
Анонім Показати IP 2 Грудня 2018 00:53
Напоминает ситуацию с обновленцами. И совершенно неприемлемо, когда первое лицо государства откровенно лжет на православную церковь, уже сейчас обвиняет ее в освящении войны, применяет к Святой Церкви Христовой словечки "пальцы веером", а после этого утверждает, что в Украине сохраняется свобода совести и кто куда захочет - в ту церковь и будет ходить. Он же первый, привселюдно попрал свободу совести и призывает к этому же свой народ. И он же первый будет кричать "бей её", когда начнуться гонения на Церковь. Да уж, во истину, кому церковь не мать, тому Бог не отец. Куда он залез со своим стремлением остаться у власти и продолжить обогащаться.
ДА до Анонім Показати IP 2 Грудня 2018 09:40
КГБешників гонять з України, от і все.
Народ і віра Показати IP 2 Грудня 2018 04:35
Україна й Бог понад усе. Український хліб , українська мова, українська держава, українська Церква- бо ми УКРАЇНЦІ!!! В Грузії своя Церква, в Болгарії також і там ніхто сьогодні не свариться.... І в нас українці не будуть сваритися парафіяни через. цю тему - мудрі християни люблять один одного. Добро і правда переможе. Вірую в Бога , який один, одна Біблія, і хто себе називає християнином має лююбити один одного із за будь-яких обставин.Все минає, гріх зостається."Любіть один одного "-нову Заплвідь вам даю, сказав Ісус Христос.
Слава до Народ і віра Показати IP 2 Грудня 2018 10:09
ДА, все вірно. В кожній православній країні є своя Автокефальна Прапвославна Церква.
Я Показати IP 2 Грудня 2018 06:45
цікаво яку воно нову провокацію замутить?
Активіст Показати IP 2 Грудня 2018 07:35
За базар ответит
Анонім Показати IP 2 Грудня 2018 08:52
Верующие идут за своими духовниками, а не туда, куда скажут. Туда, куда скажут, идут бараны с кастрюлями на голове.
Ой не могу до Анонім Показати IP 2 Грудня 2018 09:41
Верующий нашелся. Хахаха, ты веруеш в ботоксного идола, вот и вся твоя вера.
Анонім до Ой не могу Показати IP 2 Грудня 2018 13:26
А чего ты возбудилась?Тебе только Устав написали,а дата томоса даже не назначена.Завтра все может поменяться?
ех Показати IP 2 Грудня 2018 08:58
московську церкву в москву!
Реаліст Показати IP 2 Грудня 2018 11:06
Президент "по фене ботать" почав....... І ця людина буде вказувати мені, в яку церкву ходити ..... По -перше, ця церква "пальці віялом не наставляла", а , по-друге, хто вн такий, щоб вирішувати справи церкви?
! до Реаліст Показати IP 2 Грудня 2018 13:55
А Порох нікому й нічого не вказує. ВСЕ ВИРІШИВ ВСЕЛЕНСЬКИЙ ПАТРІАРХ, ЗГІДНО З КАНОНАМИ ПРАВОСЛАВЯ. ТАК ЩО КИРРІЛ І ЙОГО БРАТІЯ В УКРАЇНІ "НЄУДЕЛ".
Анонім до ! Показати IP 2 Грудня 2018 20:13
Откуда ж тебе известно про каноны православия? Почему тогда польская, армянская, сербская, грузинская, румынская православная церкви осудили решение Варфоломея? А что делать с теми, кто был крещён, венчан до снятия с Филарета Денисенко анафемы? Если Варфоломей снимал анафему, значит он ее признал. Перекрещивать перевенчивать? Что это за прецедент такой? Предоставление автокефалии решается соборно. У нас нету папы, как у католиков. Решения в православии принимаются соборно.
! до Анонім Показати IP 3 Грудня 2018 08:27
Заспокойся. ВСЕЛЕНСЬКИЙ ПАТРІАРХ ПРИЙНЯВ КАНОНІЧНЕ РІШЕННЯ, ЗА ВСІМА ЗАКОНАМИ ПРАВОСЛАВЯ. Не фсбШНИКАМ В РЯСАХ ЦЕ ВИРІШУВАТИ, і тим більше не вассам РПЦ. Просто змирись, знаток в пагонах.
Правда Показати IP 2 Грудня 2018 13:35
ТВАРЮКА ШОКОЛАДНА
Навуходоносор Показати IP 2 Грудня 2018 14:28
Вот и вылезли люциферовы слуги, щеголяющие ботоксом (!). А ведь такие и Книгу книг никогда не читали, ибо она для них - отрава. А если бы читали, то знали бы, что "всякий, ненавидящий брата своего, не имеет жизни вечной" (1-ое Иоанна 3:15). Спорить с "восклицательными знаками, ойами и прочими бесполезно, ибо сказано Творцом: "Пустые споры с людьми поврежденного ума, удаляйтесь от таких (1-е Тимофею 6:5).
! до Навуходоносор Показати IP 2 Грудня 2018 19:00
В Книге очень много о лжеюродивых и лжепророках сказано. Таким людям, которые неправедные дела (ложь, кровь, войны) пытаются прикрыть словами Святого Писания, отведено особое место в аду. Почитай и поймешь природу агрессии рашии в православные страны, - Грузию, Молдову, Украину.
! до Навуходоносор Показати IP 2 Грудня 2018 19:02
Ты поклоняешся идолу, и потому овечья шкура тебе не идет, уж очень волчатиной несет ...
Анонім Показати IP 2 Грудня 2018 20:15
Источник: https://drevo-info.ru/articles/23.html Никакая автокефальная Церковь не имеет права предоставить автокефалию какой-либо части Вселенской Церкви находящейся в юрисдикции другой автокефальной Церкви. Каноны запрещают архиереям одной церковной области распространять свою власть на Церкви, за пределами своей области "да не смешивают Церквей" (((2-е правило II Вселенского Собора). В новейшей истории не раз случалось, что автокефалия провозглашалась органом государственной власти или местным епископатом, самовольно вышедшим из подчинения соборному епископату автокефальной Церкви, но такие акции также признаются незаконными. В конечном счёте главным, иногда единственным мотивом решения об автокефалии является благо Церкви. Убеждение о пользе Церкви должно руководить общим мнением клира и паствы как кириархальной, так и обособляющейся или примыкающей поместной Церкви.
Навуходоносор Показати IP 2 Грудня 2018 21:09
К !: Если Вам приходится ссылаться на Святое Писание, то желательно подкрепить свои мысли конкретными словами из него, нумерологией разделов и ссылками из текста. А так - сплошная демагогия. Учитывая еще и полное грамматическое невежество в Ваших текстах, позволю усомниться, что "знатоки", подобные Вам, могут осилить хоть одну его страницу. Для начала прочитайте Нагорную проповедь Христа, советую также Вам повторить курс школьной грамматики. Вочевидь, що з цим у Вас в школі були проблеми, адже через слово в Ваших постах помилки. Я вже не кажу про культуру спілкування в інтернеті, тут вже не проблема - тут катастрофа! Таке враження, що пости пише людина, яку треба навчити як правильно тримати за столом ніж та виделку, чи можна під час обіду класти руки на стіл і витирати шмарклі, що плюватися на вулицях не прийнято в цивілізованному суспільстві і т.п. Одним словом, треба вчитися, шановний "!" і все у Вас вийде. Інакше Ви попадете в прошарок малокультурних людей. Німці, наприклад, таких називають "ab Kassel", це така гра слів у них, яка означає "повний невіглас і провінціал з Касселя, який нічого не навчився". Амінь!
! до Навуходоносор Показати IP 2 Грудня 2018 22:00
Я рад что Вы меня поняли. Вы не так уж и глупы.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus