USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Депутат облради, якого затримали п'яним за кермом, програв апеляцію

1 Червня 2018 13:46
Три роки депутат Волинської обласної ради від «Самопомочі» Олексій Панасюк «сидить» на ліках, які притуплюють реакцію і сідає за кермо, а коли поліцейські його затримали в стані алкогольного сп’яніння, він відмовився визнавати свою провину. Втім, суд таки постановив, що депутат дійсно вчинив правопорушення.

Про це йшлося під час засідання Апеляційного суд Волинської області.

Нагадаємо, у ніч на 21 березня поліцейські зупинили авто депутата обласної ради від «Самопомочі» Олексія Панасюка. Причиною зупинення стала підозра на водіння в стані алкогольного сп’яніння. Депутат намагався уникнути освідування на вміст алкоголю, вибіг з кабінету та сховався у туалеті дитячого відділення. Саме в дитячому відділенні дехто з персоналу помітив «чоловіка в сорочці, костюмі та який ледве стояв на ногах», медики не відразу зрозуміли, хто перед ними.

Так, Панасюка звинуватили у вчиненні адміністративного правопорушення за статтею 130 адмінкодексу «Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції» в частині відмови від проходження тесту на алкогольне сп’яніння.

Втім, депутат наполіг на закритті справи, буцімто, за відсутністю доказів.

Тут за допомогу взявся адвокат Олександр Мисковець, який влаштував гру слів, мовляв, те, що Панасюк відмовився від алкотестера не означає відмову від медобстеження, адже його оглянув лікар.

«Повідомляю, що суд першої інстанції однобічно оцінив докази, зокрема протокол, який склали працівники поліції. Суд не врахував, що лікарем було складено акт огляду. А в акті медогляду зафіксовано лікарем медичний стан Олексія Панасюка. Був і висновок медичного обстеження. А це підтверджує, що Панасюк проходив медичне обстеження. Щодо алкотестеру, то нам не відомо, чи він взагалі сертифікований у медзакладі», - пояснив адвокат.


Коли суд вивчав матеріали справи, Панасюк перебивав, коментуючи. На це суддя Тетяна Лівандовська-Кочура зробила зауваження.

«Те, що ви політик це не означає, що маєте право перебивати суд. Прошу вас проявляти до суду повагу та вести себе коректно», - наголосила Тетяна Лівандовська-Кочура.


У своїх поясненнях, депутат сказав, що не пройшов алкотестер, бо він боявся, щоб його поліцейські не ошукали. Також стало відомо, що Панасюк ледь не щодня вживає знеболювальні ліки, які пригальмовують увагу та реакцію.

«Я побоявся проходити алкотестер, щоб мене не ошукали. Хотів свідка, але такого не знайшов. Я не перебував в стані алкогольного сп’яніння. Взагалі, я перебуваю на лікуванні вже третій рік, майже щодня вживаю препарати. Є в мене ліки із Голандії. Я мав перелом шийки бедра, а ці препарати знеболювальні. Від них сонливість є, тому я п’ю багато кави. А відмовився проходити алкотестер, бо в мене таке враження, що поліцейські переслідують мене», - виступив депутат.


Тоді суддя запитала, чи є в інструкції ліків протипоказання щодо водіння, на що Панасюк відповів, що не читав інструкцію.

Після нарадчої кімнати, суд постановив не задовольняти апеляційну скаргу депутата, який їздив п'яним за кермом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Любі свині Показати IP 1 Червня 2018 14:07
Пані суддя не права! Вона назвала потенційного вбивцю ( п"яного за кермом ) "політиком". Хто політик? Барига і рєшала? В цього "політика" у власності десятки фур та транспортних засобів. Ось його робітники - водії всі гуртом понапиваються і на тих фурах гасати будуть. А що - хазяїну можна а нам ні?! Якби був справжнім політиком - склав би з себе повноваження... Таких г..ів, що п"яними людей чавлять - мінімум на нари. Максимум - "вишка".
Сем Показати IP 1 Червня 2018 14:32
А в правилах таки чітко написано - забороняється керувати при прийомі будь-яких лікарських препаратів, які не входять до складу офіційно затвердженої автомобільної аптечки.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus