USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

П'ятеро майданівців з Волині отримали нагороди

19 Лютого 2016 10:16
Майданівці з Волині Володимир Мовчан, Олександр Гуча, Артем Запотоцький та Олександр Нечипорук, а також Валерій Фізіка отримали державні нагороди. Про це у мережі повідомила волонтер Наталія Попова.

"Сьогодні мої земляки отримали Ордени "За мужність" III ступеня, згідно з Указом Президента №57/2016 від 17.072016. Нагородження, на яке змогли приїхати Саша Гуч і Вова Мовчан, відбувалося в Києві, в Адміністрації Президента. Була і довга розмова майданівців з Президентом, де вони донесли особисто до Петра Порошенка реальні проблеми сьогодення їх та їхніх побратимів. Хлопці скромно ніяковіли від такої кількості шани і уваги, вперто повторювали, що стояли на Майдані не за нагороди... Але особисто мені дуже приємно, що мої друзі не забуті і отримали високі державні нагороди саме на річницю Перемоги Майдану над владою Януковича. Пишаюся Вами, мої земляки", - йдеться у дописі волонтерки.

З його слів, Володя і Пегас-Сашко з 35 сотні були важкопоранені кулями снайперів 20 лютого на Інститутській... В 12 лікарні хлопців оперували ОДНОЧАСНО на сусідніх столах, але потиснули руки вперше вони лише сьогодні, через 2 роки.

"Володю Мовчана, ковельського залізничника з кульовим пораненням в обличчя майже не сумісним з життям, вдалося відправити вже 21 лютого в Польщу, в Краківській військовий шпиталь, потім він двічі їздив в Америку, в Клівленд, - на операції та реабілітації. Біля 2-ох років важкого лікування... Інвалідність II групи та посвідчення інваліда війни... У Володі - 2 малих дочок, чудова дружина Оксана. Спитала: "Чого ти хочешь?" Відповів: " Хочу жити!" Неймовірно позитивний", - додала Попова.

Волонтерка каже, що Сашко Гуч з 35 сотні отримав важке кульове в ноги... "Після відмов декількох іноземних клінік, вдалося відправити його на операцію та лікування до Ізраїлю 7 березня 2014 року... Повернувся вже на обох ногах. Інвалід війни III групи.. Саша брав участь у місцевих виборах і виграв! Сьогодні він - Дернівський сільський Голова! Керує п'ятьма селами. Успіху йому в добрих справах на благо громади! Справжній патріот. За ним - наше майбутнє".

.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus