USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

П’ятеро волинських силачів вибороли золото на чемпіонаті світу з пауерліфтингу в Луцьку

22 Травня 2019 12:36
Хороша підготовка та підтримка рідних стін дозволили п’ятьом луцьким спортсменам вибороти золоті медалі на двадцять дев’ятому WORLD WPA CHAMPIONSHIPS, який відбувався з 16 по 19 травня в обласному центрі Волині.

Інформаційне агентство Волинські Новини, своєю чергою, розпитало наставника спортсменів-переможців Романа Зелінського про організацію та атмосферу змагань, особлиловсті підготовки та результати його спортсменів.

Так, Петро Калиновський здобув перше місце в жимі штанги лежачи у своїй ваговій категорії з результатом 135 кілограмів та третє в абсолютній першості; перше місце в своїй ваговій категорії у жимі штанги лежачи та друге в абсолютній першості з результатом 150 кілограмів виборов Василь Ковальчук; Олег Балабаш здобув золото в жимі штанги лежачи у своїй ваговій категорії з результатом 140 кілограмів; у становій тязі Іван Яромолюк потягнув 237,5 кілограма, чим забезпечив собі золото та звання майстра спорту міжнародного класу; Нестрачук Дмитро потягнув 200 кілограмів, здобувши золото. Серед дівчат Аліна Клодчик з результатом 52,5 посіла друге місце та стала третьою в абсолютній першості, натомість Сірук Юлія потягнула свої перші 100 кілограмів, вигравши бронзу та здобувши звання кандидата у майстри спорту.
Зокрема, тренер відзначив організацію та атмосферу змагань у Луцьку: «Організація була дуже хорошою. Як завжди, були чесні та справедливі судді, для яких немає поняття свої-чужі. На турнірі було багато представників різних країн, тому атмосфера була потужною. Кожен з членів команди підтримував свого партнера своєю мовою, і це було настільки емоційно та класно чути».

Окрім того, Роман Зелінський звернув увагу на те, що участь у чемпіонаті брали спортсмени з інвалідністю. Він відзначив, що такі люди заслуговують тільки шани та похвали. До того ж, вони приїхали на змагання до Луцька з інших країн, що, зі слів тренера, не є таким легким, як здається, особливо для людей з інвалідністю.

«Якщо люди з інвалідністю тягнуться до спорту, то значить він допомагає їм жити і йти до вищої мети», - каже Роман Зелінський.

Щодо своїх підопічних тренер розповів, що для спортсменів дорога відіграє дуже важливу роль, а цього разу не довелося їхати до іншого міста.
«Ми вже не перший рік виступаємо в «Адреналіні», тому рідна земля та рідні стіни допомагали нам. Коли ми відправляємося до іншого міста, то їдемо своїм ходом і один підтримуємо лише командою, а так кожен міг запросити своїх друзів та близьких», - зазначив наставник спортсменів-переможців.

Також він наголосив, що незважаючи на те, що пауерліфтинг – індивідуальний вид спорту, підтримка в команді відіграє неабияку роль. «Коли спортсмени тренуються, то вони підтримують один одного, роблять підказки. Якщо, наприклад, приходить спортсмен-новачок, то досвідченіші спортсмени намагаються йому допомогти, поділитися досвідом. Вже під час змагань у зоні розминки біля мене постійно є хтось з команди», - розповів коуч.
Роман Зелінський відзначив, що задоволений виступом своїх спортсменів: «Ми пробували йти на звання майстра спорту міжнародного класу. На жаль, двом хлопцям не вдалося це зробити, але спроби були наближені до отримання цього звання. Однак вони стали переможцями у своїй вазі. Натомість звання майстра спорту міжнародного класу здобув Іван Ярмолюк, ми дуже довго до цього йшли».
До того ж, тренер розповів про свого підопічного Петра Калиновського, для якого ці змагання стали останніми серед юніорів.

«Далі ми переходимо у відкриту вагову категорію. Звичайно, там буде важче, оскільки в ній виступають набагато досвідченіші спортсмени. Але ми готуємося, і вже на цих змаганнях покращили результат. Для Петра в цьому сезоні це були вже треті змагання, на кожному з них ми покращували результат. На осінь ми готуємося показати ще кращий результат, адже готові до цього морально», - резюмував Роман Зелінський.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus