USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.90

П'ятьом ПТУ Волині виплатять заборгованість за 2 місяці

10 Березня 2016 14:53
Професійно-технічні училища Ковеля, Володимира-Волинського та Нововолинська, що протягом кількох місяців не отримували грошової підтримки, співфінансуватимуть з бюджету області. Депутати внесли зміни до обласного бюджету, що передбачають виділення 6,8 мільйона гривень 5 закладам профтехосвіти на погашення заборгованості по зарплатах за 2 місяці.

Про це стало відомо під час засідання позачергової сесії Волинської обласної ради сьогодні, 10 березня.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про те, що представники п’яти закладів профтехосвіти з різних районів Волині пікетують будівлю обласної ради, нарікаючи на відсутність фінансування. Освітяни скаржилися на нестачу фінансування та неможливість вирішення проблеми з представниками органів місцевого самоврядування. Своєю чергою, голова обласної ради Ігор Палиця рекомендував пікетувальникам спробувати вирішити питання на місцевому рівні, адже облрада не має впливу, наприклад, на мерів міст. Він зауважив, що у Луцьку питання фінансування ПТУ вирішили за кошти міського бюджету. З його слів, облрада робить усе можливе для вирішення питання. Так, він звертався з численними запитами в ОДА.

Попри запрошення волинських міських очільників прийти на сесійне засідання, аби спільно з пікетуальниками та представниками обласної влади вирішити спірне питання, градоначальники Ковеля, Нововолинська та Володимира-Волинського проігнорували цю вимогу.

Саме тому голова Волинської облради Ігор Палиця наголосив на можливості виголошення недовіри до міських очільників.

Однак, через 2 години після початку засідання, до сесійної зали прибув заступник Нововолинського міського голови Андрій Сторонський.

«Закон про держбюджет був прийнятий після того, як прийняли бюджет міста. До того ж, щоб фінансувати два професійно-технічні училища, потрібно мати 24 мільйони у міському бюджеті, яких у нас, на жаль, немає. Варто додати, що одне із них розташоване не на території міста, а в Іваничівському районі. Ми не зобов’язані фінансувати такі навчальні заклади. Плюс ті заклади, які знаходяться в комунальній власності, ми не можемо фінансувати з міського бюджету, бо це порушення чинного законодавства», - спробував пояснити ситуацію заступник мера.

Утім, на це голова Волинської обради Ігор Палиця поцікавився у нього, чому місто не виявляє бажання приймати проблемні навчальні заклади у власну мережу, натомість хоче навантажити усю відповідальність на плечі обласної ради, при цьому заробляючи гроші до міського бюджету.

«У нас - кризова ситуація. Ми зняли індексацію вчителям і медикам, бо немає з чого фінансувати», - зауважив Сторонський.

«Забирайте цих людей до себе. Хай вони ще два тижні почекають зарплати. Я погоджуюсь із тим, що державний бюджет скинув зі своїх плечей фінансування профтехучилищ на обласні та міські бюджети. Я розумію, що немає доріг, каналізацій, потрібне покращення житлових умов, немає виплат індексацій. Але треба дати людям можливість жити, незалежно від того, підпише президент закон чи не підпише. Який вихід? Викинути цих людей на вулицю? Беріть мережу на свій баланс», - відповів на це очільник облради.

У підсумку депутати внесли зміни до обласного бюджету, що передбачають виділення 6,8 мільйона гривень 5 закладам профтехосвіти на погашення заборгованості по зарплатах.

«Обласна рада виконала завдання державного бюджету. Проте очільники міст мають скоротити капітальні витрати, аби забезпечити людям виплату заробітної плати, стипендії тощо. Приймайте рішення про перерозподіл бюджетів», - наголосив Ігор Петрович.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Аня Показати IP 10 Березня 2016 20:17
треба їхати в Київ на всеукраїнську акцію протесту 1)відстоювати фінансування закладів з обласного бюджету бо ж учні навчаються зі всієї області і працють так само і навіть за її межами. 2) залишити заклади і майно закладів ПТНЗ у державній власності.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus