USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

П'ятирічному волинянину, хворому на ДЦП, бракує 60 тисяч на реабілітацію в Китаї

1 Лютого 2019 09:43
П'ятирічному хлопчику Михайлику Романчуку із Шацька, мама якого померла при пологах, збирають кошти на реабілітацію в Китаї.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала львівська журналістка Мар'яна Гусяк, повідомляє Район.in.ua.

«Приблизно півроку тому познайомилась з історією Михайлика (діагноз ДЦП, мати померла після родів) та його батька Василя Романчука, під час зйомок Добрий ZIK, тоді вони були героями програми і лише мріяли про поїздку у Китай на реабілітацію. Їхня мрія стане реальністю: 15 лютого 2019 року запланована поїздка, вдалось зібрати потрібну суму, однак безкоштовні квитки авіалінії скасували, тому частину коштів з лікування витратили саме на їх купівлю. Таким чином, ще потрібно зібрати 60 тис. грн! Залишаю реквізити картки, куди потрібно скидати кошти: 5168 7427 2588 5325 (Василь Романчук, батько хлопчика)

Ну а результативність уже пройдених реабілітацій та мудрість цього 5-річного малюка - беззаперечна. Вчора для мене колядував, знає столиці багатьох країн та ще багато іншого...» – йдеться у дописі журналістки.

П'ять років тому через місяць після народження Михайлика померла його мама Оксана. А згодом у дитини лікарі діагностували ДЦП. Зараз виховують хлопчика тато і бабуся.

Лікарі кажуть рідним, що Михайлик може почати ходити, проте потрібне тривале лікування в спеціалізованих лікувальних закладах та реабілітаційних центрах. А на це необхідні великі суми коштів, яких у сім'ї немає. Шачани вже двічі збирали кошти на лікування Михайлика у клініках Львова.

Детальніше про те, як тепер живеться батькові з сином, дивіться у сюжеті каналу ЗІК.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus