USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Під Босфором прокладуть ще один тунель

8 Травня 2023 23:42
Під протокою Босфор прокладуть третій за рахунком тунель, який з’єднає європейську та азійську частини найбільшого мегаполіса Туреччини.

Про це Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган повідомив на мітингу в Стамбулі, передає власкор Укрінформу.

«Ми зараз реалізуємо проєкт Великого Стамбульського тунелю. Цей проєкт стане третім тунелем, який пройде під Босфором, після тунелів Мармарай та Євразія», – повідомив Ердоган.

За його словами, завдяки реалізації цього проєкту, у транспортній системі Стамбула буде з’єднано 11 різних ліній рейкового транспорту, якими щодня користуватимуться 6,5 мільйона громадян.

Планується, що Великий Стамбульський тунель буде триповерховим, що також зробить його унікальним – першим у світі подібним проєктом.

У Стамбулі планують великі трансформації – мегаполіс зроблять стійким до стихійних лих, зокрема у підготовці до можливого землетрусу буде здійснено переселення 1,5 млн осіб – по 500 тисяч розселять із небезпечних районів у азійській, європейській частинах та районі Умраніє.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus