USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.85 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Під час благодійної акції «Вечір у будинку Голованя» зібрали 300 тисяч на реставрацію та ЗСУ

11 Жовтня 2022 21:55
Минулих вихідних у Луцьку відбулась благодійна акція «Вечір у будинку Голованя», упродовж якої зібрали 300 тисяч грн.

Дійство відбувалось у форматі благодійного аукціону, лоти для якого презентували митці, а також відомі волинські та українські бренди, повідомляє Волинська обласна рада.

Мистецьке дійство ініційоване Благодійним Фондом «ТурботаPRO» і реалізоване за участю численних партерів. Засновники фонду Луїза Киримова і Андрій Ковальчук обґрунтували свій замисел прагненням привернути увагу до унікального туристичного місця та зібрати кошти на його реставрацію і створення тут музею у пам’ять скульптора та почесного громадянина міста Луцька Миколи Голованя.

На благодійну акцію завітав і голова Волинської обласної ради Григорій Недопад та його перший заступник Юрій Поліщук.

Усім присутнім було презентовано документальний фільм київського режисера Юліана Улибіна, присвячений митцеві і який брав участь у показі на Канському фестивалі.

Упродовж благодійного вечора зібрано 300 000 грн. Частину з них, крім реставраційних робіт, організатори вирішили спрямувати на потреби захисників, завдяки яким є можливість проводити подібні імпрези.
«Будинок Миколи Микитовича – це відображення його життя, квінтесенція його творчості, поєднання бездоганної майстерності та витонченої краси. Це одне з місць, де зосереджена душа нашого краю, це – частина нашої історії і культури, а отже – й нашої національної ідентичності. Намагатися усе це не лише зберегти, а й розвинути, поліпшити, коли агресор прагне розгромити і знищити, ми вважаємо не тільки за можливе, але й обов’язкове. І про це свідчать пожертви. Це – конвертована духовність, і це те, що робить українців непереможними», – зауважив у своїй промові голова обласної ради Григорій Недопад.
У благодійному фонді «ТурботаPRO» зазначили, що збір коштів не припинятимуть, тому кожен, хто не потрапив на захід і бажає допомгти, може це зробити.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
головань Показати IP 12 Жовтня 2022 10:18
Міська рада скільки дала? чи тільки селфі

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus