USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Під час обстеження в Луцьку у 6 людей виявили гепатит С

23 Липня 2019 18:26
Сьогодні у центрі Луцька усіх охочих безкоштовно обстежували на гепатити В та С, а також на ВІЛ.

Про це повідомили у Волинському обласному центрі громадського здоров’я.

В мобільній лабораторії, що працювала на Театральному майдані Луцька, обстежили 80 осіб.

6 результатів експрес-тестів виявилися позитивними на гепатит С, людей скерували на дообстеження. ВІЛ-інфекції не виявлено.
Всесвітній день боротьби з гепатитами (World Hepatitis Day) відзначається 28 липня. В Україні рівень захворюваності на вірусні гепатити В і С називають «тихою» або «прихованою» епідемією. Щороку, – зі слів директора обласної інфекційної лікарні, лікаря-інфекціоніста Руслана Морочковського, – в медустанові реєструють 100-150 випадків захворювання. Віруси гепатиту В і С – стійкі в навколишньому середовищі: гепатит В – в 100 разів стійкіший, ніж ВІЛ; гепатит С – в 30 разів.

Вакцини від гепатиту С на сьогодні не розроблено, проте існує ефективна імунопрофілактика від гепатиту В. Згідно з Національним календарем щеплень, діти отримують три дози вакцини на першому році життя. Також можуть вакцинуватися і дорослі. Консультації щодо щеплення під час обстеження сьогощні надавала сімейна лікарка, регіональна координаторка ГО «Батьки за вакцинацію» у Волинській області.

Акція відбулась за підтримки МБФ «Альянс громадського здоров’я», БФ «Шанс», Волинської обласної інфеційної лікарні та Волинського обласного центру профілактики та боротьби з ВІЛ-СНІДом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Вилікувався Показати IP 23 Липня 2019 22:51
Слава Богу гепатит С сьогодні лікується. Це звісно не дешево, але цю заразу треба бити і чим скоріше-тим краще.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus