USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.86

Під час окупації Київщини втікав до РФ у супроводі спецпризначенців: екслідеру комуністів Симоненку повідомили про підозру

11 Серпня 2023 11:11
Служба безпеки України зібрала доказову базу на Петра Симоненка – колишнього народного депутата, керівника забороненої комуністичної партії України, який підтримав збройну агресію рф.

На період окупації Київщини він звернувся до вищого військово-політичного керівництва росії щодо його евакуації до країни-агресора, повідомляють в СБУ.

Щоб вивезти Симоненка з його родиною із захопленого на той час селища Березівка Макарівського району, кремль розпорядився відправити туди загін спецпризначенців рф. Екснардеп особисто їх зустрічав, а потім розквартирував у власному будинку.

Далі з 4 до 8 березня 2022 року окупаційний спецпідрозділ здійснив супровід Симоненка та його близьких через ворожі блокпости на територію білорусі. Звідти він переїхав до росії, де його призначили заступником голови «Центрального комітету міжнародного комуністичного об’єднання «Союз комуністичних партій – комуністичної партії радянського союзу».
Читати ще: СБУ повідомила про підозру екснардепу Мураєву

Це повністю прокремлівська організація, яка підконтрольна російській компартії на чолі з її лідером – депутатом держдуми рф Геннадієм Зюгановим. Саме за його вказівкою Симоненко розпочав публічну кампанію на підтримку агресивної політики москви.
Так, у жовтні 2022 року екснардеп взяв участь у так званій «22-й «Міжнародній зустрічі комуністичних та робітничих партій», яка проходила у місті Гавана на Кубі. Під час виступу на «форумі» Симоненко намагався легітимізувати захоплення частини території України та діяльність «л/днр».
Крім того, за даними слідства, 21-22 квітня 2023 року екснардеп взяв участь у з’їзді «антифашистського форуму», який відбувся у мінську. Там він висловлювався за продовження війни проти України та виправдовував кремлівські наративи щодо застосування тактичної ядерної зброї рф.

На підставі зібраних доказів Симоненку повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України. Досудове розслідування триває.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Суддя Показати IP 11 Серпня 2023 12:11
Підозра через півтора року після злочину..і тоді як все вивіз своє і сам втік за ' три океани' ... і так майже зі всіма зрадниками.
Суддя Дреддд до Суддя Показати IP 11 Серпня 2023 14:06
а що там, два брата - акробата канановичі - ще пишуть дисертації у ВНУ, чи мо вже захистились?
Яків Показати IP 11 Серпня 2023 15:01
Сват Катерини Ващук.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus