USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Під Радою – штовханина між пікетувальниками та поліцією. Оновлено

22 Жовтня 2017 15:51
Біля Верховної Ради у Києві сталася сутичка між мітингувальниками, які беруть участь у акції за участю Міхеїла Саакашвілі, та поліцією, пише Українська правда.

Під час віче, яке розпочалося на площі Конституції, учасники повідомляли про те, що на площі Конституції "глушать зв'язок" та не пропускають машину зі звуковою апаратурою. Під час виступів лідерів акції зі сцени люди, які зібралися перед ВР, вигукували "Нічого не чути, голосніше".

Машиною мали доправити звукопідсилюючу апаратуру.

Після виступів зі сцени нардепів, активістів акції та самого Міхеіїла Саакашвілі біля будівлі ВР біля будівлі МОЗ у Маріїнському парку почалася штовханина між учасниками акції, яких тут близько 1000, та поліцією.

За словами нардепа Сергія Лещенка, який перебуває у машині зі спецапаратурою, до мітингувальників з боку правоохоронців було застосовано сльозогінний газ, а машину на площу Конституції не пропускають понад добу.


Як заявив нардеп Юрій Дерев'янко, присутній на місці подій, рішення про пропуск транспорту до сцени згідно з заявкою, поданою організаторами акції, має ухвалити один з керівників управління поліції у м.Києві.
Згодом аудіотехніку із заблокованого автомобіля учасників акції протесту під Верховною Радою активістам дозволили пронести під стіни парламенту вручну. Правоохоронці розблокували доступ учасникам і організаторам акції під Верховною Радою до вантажного автомобіля з аудіоапаратурою, передає 24 канал.

Організатори акції були змушені показати вміст вантажівки керівництву поліції Києва і лише після цього силовики дозволили встановити апаратуру на акції протесту. Щоправда, саму вантажівку під стіни парламенту не пропустили. Активісти почали переносити апаратуру від будівлі Міністерства охорони здоров'я України, де автомобіль стояв заблокований, до сцени на площі Конституції біля стін Верховної Ради.

Як повідомлялося, 21 жовтня учасники акції під Верховною Радою дали президенту Петру Порошенку 5 днів на виконання їхніх вимог. У відповідь перший заступник голови парламенту Ірина Геращенко поставила ультиматум «Самопомочі» та депутату від фракції Єгору Соболєву.

Акція «Всеукраїнський збір» за велику політичну реформу розпочалася під стінами Верховної Ради у вівторок, 17 жовтня. Її учасники вимагають ухвалити закони про скасування депутатської недоторканності, створення Антикорупційного суду і зміни виборчого законодавства.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
нг control Показати IP 22 Жовтня 2017 16:02
розігнати ледарів і нездар
Пеця Показати IP 22 Жовтня 2017 17:55
Розігнати цих недоєвропайців.
Хрен собачий Показати IP 22 Жовтня 2017 19:21
Революцію роблять ідейні романтики, а її плодами користуються негідники.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus