USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Під шедевром Пікассо виявили ще одну картину

18 Лютого 2018 23:41
Група американських дослідників, застосувавши нову технологію сканування, виявила прихований шар під одним із шедеврів Пабло Пікассо «Жебрачка, що сидить навпочіпки» (La Misereuse Accroupie). Про це повідомляє ВВС.

Під верхнім масляним шаром вчені виявили пейзаж із зображенням Барселони, який Пікассо використовував як основу для своєї нової картини, що відноситься до блакитного періоду його творчості (1901-1904 роки).

Сучасний рентгенофлуоресцентний аналіз дешевший звичайних методів сканування картин, до того ж необхідне обладнання досить компактне, завдяки чому його легко можна доставити в будь-яку галерею.

Пейзаж, який переховувався під картиною і, ймовірно, створений студентом, був повернений художником на 90 градусів, і те, що було обрисами пагорбів, перетворилося в спину сидячої жінки. Вона набула форми й обриси каталонського ландшафту.

Куратор Мистецького інституту Онтаріо в Торонто Кеннет Браммел був надзвичайно втішений, дізнавшись, що ховається під знаменитим зображенням жебрачки.

«Це допомагає в датуванні картини, а також дає можливість встановити, де саме вона була написана», - пояснив він в інтерв'ю BBC.

«Все це допомагає нам поставити нові, більш цікаві і, з наукової точки зору, більш правильні питання щодо художника і його творчого процесу, а також того, як саме він вибирає ту чи іншу форму, яку зрештою ми бачимо на полотні», - сказав куратор.

Нагадаємо, що один із найвідоміших портретів Пабло Пікассо «Сидяча жінка в блакитній сукні» був проданий на аукціоні в Нью-Йорку за 45 млн доларів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus