USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Під час канікул на Волині за різноманітні правопорушення затримали 137 підлітків

13 Серпня 2008 17:15
У рамках проведення оперативно-розшукових заходів «Літо-2008» лише за вчинення злочинів затримано 30 неповнолітніх. Про це 13 серпня інформують «Волинські Новини».
 
На проведення операції «Літо-2008» були задіяні 912 осіб, в тому числі правоохоронці, співробітники служби, до компетенції яких входить контроль за неповнолітніми, та представники громадськості. За інформацією ВЗГ УМВС України у Волинській області, у її рамках за вчинення злочинів затримано 30 неповнолітніх. Всього ж за період операції розкрито 797 злочинів.
 
Контролювався також і спосіб життя та поведінка неповнолітніх, які перебувають на обліках в ОВС, здійснено перевірку за місцем проживання та роботи 635 дітей. На облік в ОВС поставлено 108 підлітків, 56 дорослих, з яких 36 є батьками, які негативно впливають на виховання дітей, та 28 осіб, котрі систематично допускають правопорушення у сфері сімейно-побутових відносин.
Так, за літній період було затримано 137 підлітків. З них 79 – за адміністративні правопорушення, 26 – за бродяжництво. За порушення антиалкогольного законодавства до адмінвідповідальності притягнуто 34 неповнолітніх, за дрібне хуліганство – 23 дітей. Із числа затриманих підлітків 27 поміщено до притулку для неповнолітніх, 5 – у медичні заклади, 105 повернуто батькам.
До кримінальної відповідальності за втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність притягнуто 7 дорослих осіб, порушено 3 кримінальні справи за схиляння до вживання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів та одну – за доведення неповнолітнього до пияцтва.
 
За невиконання обов’язків із належного виховання дітей до адміністративної відповідальності притягнуто 96 дорослих осіб. За матеріалами підрозділів КМСД до суду подані 12 позовних заяв щодо позбавлення батьківських прав.
Довідково:
 
Літній оздоровчий сезон у Волинській області розпочався 1 червня в Міжнародний день захисту дітей. В області цього року для оздоровлення дітей працювало 26 стаціонарних заклади, із них: 18 заміських стаціонарних таборів, 6 санаторіїв та 1 пансіонат. Крім цього, функціонувало 524 пришкільних оздоровчих табори з денним перебуванням, 10 – відпочинку старшокласників і учнівської молоді та 7 – профільних.
Всього було оздоровлено 40131 дитину, з них 38548 відпочивали у пришкільних оздоровчих таборах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus