USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Чому волинські працівники ДАІ стріляли під час погоні за п'яним водієм

24 Червня 2014 14:11
У обласному МВС кажуть, що працівники ДАІ правомірно застосували зброю під час погоні за нетверезим неповнолітнім водієм. і слів правоохоронців, дії порушників несли загрозу оточуючим. Рухаючись зі швидкістю 200 кілометрів на годину, нетверезий водій міг збити пішохода, чи врізатись у зустрічну автівку.

Про це стало відомо під час прес-конференції начальника УМВС України у Волинській області сьогодні, 24 червня.

Нагадаємо, у ніч на 22 червня 2014 року в селі Грем’яче Ківерцівського району працівники ДАІ УМВС України у Волинській області, які чергували на території обслуговування, під час тривалого переслідування автомобіля марки «Опель-Вектра», який не зупинився на вимогу, застосували табельну вогнепальну зброю – вистрілили по колесах «Опеля» з пістолета Макарова. В результаті цього 19-річний пасажир автомобіля отримав вогнепальне поранення. Його госпіталізували в нейрохірургічне відділення Волинської обласної клінічної лікарні. Нині прокуратура перевіряє, чи правомірно працівники ДАІ застосовували зброю.

Начальник обласного управління МВС Петро Шпига зазначив, що остаточну оцінку цій події буде визначено, коли завершиться службове розслідування та коли закінчиться перевірка прокуратури. Однак він зазначив, що, зважаючи на ті обставини, на його думку, зброю працівники ДАІ застосували правомірно.

З його слів, водій без прав, на незареєстрованому автомобілі, у нетверезому стані їхав зустрічною смугою зі швидкістю 200 кілометрів за годину. Це загрожувало життю і безпеці як і йому, так і трьом пасажирам, та й усім, хто міг опинитися на його шляху.

«З вини тих, хто був у автомобілі, було переслідування, стрільба, при затриманні вони чинили опір. Неповнолітній водій був у нетверезому стані. Автомобіль не зареєстрований. Не зупинившись на вимогу працівників ДАІ, зі швидкістю 200 кілометрів на годину, він втікав 50 кілометрів. Він не лише себе ставив у загрозливий стан, а й 3 пасажирів. Їхали зустрічною смугою, що всі автомобілі роз’їжджалися, хто куди. Потім вони проїхали ще 5 кілометрів на трьох спущених колесах. А якби він збив авто з родиною – уявляєте наслідки?», - відзначив очільник обласної міліції.

Зі слів правоохоронців, працівники Державтоінспекції перед тим, як стріляти по колесах, здійснили 2 постріли в повітря, однак реакції не було.

«Ситуація була критична. Ми не знали, хто їде в машині. Вони не зупиняються на вимогу працівників ДАІ, які їхали з проблисковими маячками. Автомобіль зупинили шляхом пошкодження», - розповів начальник Волинського УДАІ Володимир Кравченя.

Підстрелили пасажира тому, що дорога, якою відбувалася погоня, була нерівною.

«Працівники ДАІ його зупиняли двічі та він не зупинився. Під час погоні на передньому правому колесі покришка відділилася від диска. Поясню, як поранили пасажира. На нерівній дорозі, швидко рухаючись, вести прицільну стрільбу важко. Знизу прострелили номерний знак, пасажиру поранили поперек. Його вже прооперували, він у стабільному стані», - розповів він.

З його слів, водій навіть не міг пояснити свої дії. У його крові вміст алкоголю був 2,36 проміле. Працівники ДАІ склали 4 протоколи.

Крім того, нині, в умовах АТО діє наказ Міністерства внутрішніх справ про посилення контрою в прикордонних областях, якою і є Волинь. І, на думку Володимира Кравчені, його підлеглі діяли правомірно, згідно закону «Про міліцію».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 21
хвілолог Показати IP 24 Червня 2014 14:15
Підстрелюють зайців - людей ранять. Мусору можна пробачити такі помилки - журналісту ні.
Читач до хвілолог Показати IP 24 Червня 2014 14:25
Помилка, це коли стріляв у зайця, а влучив у хвілолога. А працівник міліції правомірно застосував зброю до правопорушників. І обзивати "мусором" нікого не треба,особливо коли не знаєш людей. Як тобі дадуть по "кумполу" побіжиш до журналістів?
Хвєдя Показати IP 24 Червня 2014 14:26
За що пасажира?
Просто Марія до Хвєдя Показати IP 24 Червня 2014 14:28
Пасажир був п"яний. Треба знаки до кого сідаєш в авто і хто за кермом.
до просто марія до Просто Марія Показати IP 24 Червня 2014 19:20
пасажир був тверезий, не знаючи, не треба писати. як би ти говорила як би поранили когось з твоїх рідних, або даішник когось поранив у населеному пункті під час стрілянини?!!!!!
В даному випадку Показати IP 24 Червня 2014 15:28
мєнт прав
До в даному випадку до В даному випадку Показати IP 24 Червня 2014 19:44
В чому прав, ти хоть одного правильного Міліціонера знаєш????
юрист Показати IP 24 Червня 2014 15:38
Будьте ласкаві, почитайте ст.12,14,15 ЗУ "Про міліцію" і зрозумієте, що працівники ДАІ були праві на всі 100%!
Вася Показати IP 24 Червня 2014 15:47
Все правильно зробили, таких взагалі на місці розстрелювати треба!
ПІДТРИМУЮ! до Вася Показати IP 24 Червня 2014 16:04
І повідомлення було б колоритніше - сьогодні стражі порядку встрелили двох козлів!
Анонім Показати IP 24 Червня 2014 16:17
Ось тут міліція права. Ви уявляєте,якби вони їх не зупинили,щоб вони накоїли . Правильно зробили, всім так треба,тоді буде знати,як сідати за кермо п"яним. а то через оковиту скільки людей гине,особливо коли за кермом мажари. Тут молодці,зупинили вбивць.
Шофер Показати IP 24 Червня 2014 18:36
У всіх молодих (до 25 років) водіїв, які їздять з порушенням ПДР, за друге порушення забирати права, за грубі порушення розстріляти одного ,решта буде боятись. Бардак на дорогах від безнаказаності.
До поредніх анонім в Показати IP 24 Червня 2014 19:41
Що би Ви всі говорилиб якби Вас поранив би працівник даі в такій ситуації Нічого не змінилося у цій країні, ті самі "захарченки" залишилися. Де таке видано щоб кум і брат "Ворошилова" був понятим під час перевірки на алкогольне сп'яніння водія. Що тут скажеш все продажне і куплене, коли ми будемо мати справедливісь!!!!!
Саша Показати IP 24 Червня 2014 19:59
про яку справедливість,пяне бидло на дорозі треба розстрілювати. Їх щастя,що не наробили біди в якомусь селі. Одні вже такі були біля Журавич,на тоже не зареєстрованій машині...
Місцевий Показати IP 24 Червня 2014 22:26
Що там говорити подивитися на одних наших нічних таксистів більш нічого не потрібно. В нетверезому вигляді возять людей та ще й створюють аварійні ситуації літаючи. Вчорашній особистий приклад: спуск з яровиці на набережну я їду від ківерцівської 70 км/год, вилітає з яровиці на золотистиму авео під 110 км і прямо в мене. Дякувати Богу та власним навикам водіння якось розминувся з ним. Прошу звернути на таких таксистів увагу, адже вони відповідають ще й за чужі життя. Дякую.
теж шофер Показати IP 24 Червня 2014 22:28
Міліціонери праві на 1000% вчинили правильно, водія притягнути до кримінальної відповідальності!!!
Просто Показати IP 25 Червня 2014 08:59
А менти у нас завжди винні! Знешкодили пяного злочинця. Так, хай жорстким методом, пострілами, але зупинили. Можливо, таким чином вберегли життя кільком людям. Погані менти! Не зупинили б, можливо постаждали б невинні люди. І тоді знову були б винними менти, бо куди дивилися, що робили? Все одно - погані менти! А пяний підліток за кермом - цяця-ляля, ай-ай, бідний хлопчик, поранили... Де поранили? Вдома на ліжку, на городі, на роботі, на побаченні з дівчиною??? Співчуваю даішникам: вони тепер будуть півроку доводити законність застосування зброї... Хоча зробили все законно і правильно!!!
1 до просто Показати IP 25 Червня 2014 09:47
Повністю підтримую. Міліціонерів дійсно шкода, бо прокуратура дибає навіть за найменші проступки, а тут застосування вогнепальної зброї. Прокурорам потрібен показник. Якщо є справедливість, то ДАІшників потрібно нагородити за збереження людських життів!!!!!!!!
верховний суд Показати IP 25 Червня 2014 10:08
коментар було видалено
Ксеня Показати IP 25 Червня 2014 21:03
Ще не бачила Опеля Вектри, який би їхав зі швидкістю 200 км/год. Але бачила погоню за Жигуликом. Коли інспектори його практично наздогнали, він злетів у кювет. То останні показали водієві середнього пальця і поїхали далі.
правда Показати IP 26 Червня 2014 08:18
А як ви думаєте, що краще коли міліціонер застосував зброю, чи коли ці хлопці на Опелі збили вашу дружину змалолітніми дітьми, а вони ще і булиб діти мажорів. Так що шановні колеги пітримуйте в даних ситуаціях міліцію. Міліція по тверезих водіях які не перевищують швидкість не стриляє.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus