USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Під час кризи тисячі безробітних відмовлялися від підходящої роботи?

8 Липня 2009 13:06
Станом на 1 липня 2009 року на обліку в обласному центрі зайнятості перебували понад 17,9 тисячі безробітних, тобто на 7,4 тисячі менше, ніж на початку року. Про це «Волинським Новинам» повідомили у Волинському обласному центрі зайнятості.
 
У січні-червні ситуація на ринку праці Волині певною мірою стабілізувалась і дещо поліпшилась. Наприклад, у грудні-березні спостерігалося зростання кількості звернень до центрів зайнятості. Якщо у грудні-січні щодня кількість людей у центрах зайнятості збільшувалась на 300-400 осіб, то у травні-червні навпаки – скорочувалася в середньому на 100 осіб.
 
Впродовж шести місяців до обласної служби зайнятості надійшли понад 20 тисяч вакансій. Служба посприяла у працевлаштуванні 12,1 тисячі громадянам, забезпечено тимчасову зайнятість на громадських роботах 5,6 тисячі чоловік.
 
Працівники державної служби зайнятості і працедавці зіткнулись із вкрай негативною тенденцією відмови безробітних від пропозицій підходящої роботи і навчання безпосередньо у роботодавців. Були застосовані санкції по припиненню або призупиненню матеріальної виплати: до 2,5 тисячі безробітних за відмову від працевлаштування; до 1,2  тисячі безробітних за відмову від навчання на виробництві; 3,3 тисячі безробітних знято з обліку.
 
Зросла цьогоріч кількість працевлаштованих на Волині іноземців ( у 2008 році - 50 осіб, а у 2009  - 88).
 
Серед усіх безробітних 21% - особи без професії або такі, що втратили кваліфікацію, тобто не працювали за набутою спеціальністю більше 6 місяців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонімer Показати IP 8 Липня 2009 22:12
ну звичайно, якщо людину з вищою освiтою направляти вчитись на тракториста чи токаря, з подальшим працевлаштуванням за мінімальну зарплату, то вона буде відмовлятись!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus