USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Під Луцьком міняють газ на електрику…

15 Серпня 2009 16:23
Волинська влада констатує, що Луцький район у питаннях енергозбереження багато робить, однак є і чимало недоліків, зокрема високе питоме споживання газу. Про це йшлося під час наради з питань виконання Комплексної програми енергозбереження у Луцькому районі, що відбулась в облдержадміністрації, – повідомляє 15 серпня репортер «Волинських Новин».
 
За словами заступника начальника головного управління промисловості та розвитку інфраструктури Волинської ОДА Володимира Дмитрука, у Луцькому районі більшість коштів виділялась на такі енергоощадні заходи, як заміна котельного обладнання, заміна вікон та дверей, впровадження енергоощадних технологій у освітлення. При цьому, якщо у 2006 на заміну котлів було використано 68% коштів, призначених на енергозбереження, то у 2008-му цей показник вже становив 38%. Однак серед негативів - кошти на утеплення приміщень «розпорошуються».
 
Пан Дмитрук розповів, що за перше півріччя цього року економія природного газу у загальній структурі економії енергоносіїв становила 70%. Однак у Луцькому районі – найвище в області питоме споживання природного газу (52 гривні на один квадратний метр). Це в ОДА пояснюють політикою суцільної газифікації району, яка проводилась донедавна.
 
Володимир Дмитрук відзначив високу культуру виробництва і охайність у котельні Липинського виробничого управління житлово-комунального господарства. Однак цей об’єкт варто перевести на тверде паливо. Також задоволений посадовець Луцькою центральною районною лікарнею. Там замінена дуже велика кількість вікон, утеплено дах.
 
«Головний лікар (Сергій Коновал, – «ВН») володіє абсолютно ситуацією щодо енергозбереження», – сказав посадовець. За його словами, на котельні Рокинівського виробничого управління житлово-комунального господарства теж варто закупити твердопаливні котли.
 
Хоча у Луцькому районі є тенденція до зменшення споживання газу та теплової енергії, однак використання електроенергії зростає. Це заступник начальника головного управління промисловості та розвитку інфраструктури ОДА пояснює масовою комп’ютеризацією шкіл, переведення ФАПів на електроопалення, використання електрообігрівачів у закладах культури тощо.
 
За словами Володимира Дмитрука, є недоліки – далеко не всі маловитратні заходи з енергозбереження у районі виконані. Попри це, «Все таки, був приємно вражений», - сказав посадовець.
 
Перший заступник голови Луцької РДА Володимир Романюк зазначив, що виявлені недоліки будуть усувати. Пан Романюк додав, що до початку опалювального сезону ще одна котельня – Піддубцівської загальноосвітньої школи – буде переведена на тверде паливо. За його словами, при заміні котельного обладнання у районі замінювалися і тепломережі. Крім того, здійснювалась промивка систем внутрішнього опалення.
 
Начальник профільного головного управління облдержадміністрації Микола Кучеренко зазначив, що лише коли комплексно впроваджують енергоощадні заходи, можна досягнути максимального ефекту економії. Пан Романюк розповів, що найкраще у цьому плані виглядає Лаврівська ЗОШ і територіальний центр соціального обслуговування пенсіонерів та одиноких непрацездатних громадян у селі Білосток.
 
Микола Кучеренко негативно охарактеризував стан робіт з енергозбереження у школі села Рованці, яка будується. «Там все, як не треба робити», – наголосив посадовець. Він розповів, що жодне передпроектне рішення не погодили з головним управлінням промисловості та розвитку і розвитку інфраструктури ОДА, яке він очолює. Як приклад марно викинутих грошей пан Кучеренко навів те, що пінопласт, який використовують для утеплення школи - не тієї товщини і марки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 15 Серпня 2009 16:53
як же вас обласну та луцьку владу тягне Рованцями покомандувати та роздерибанити. та на ту школу(і пінопласт в тому числі) держава і юлька ще не копійки толком не виділили, тільки обіцяють. І школу до 1 вересня з такими темпами не відкриють. Бо всі тільки критикують і контролюють, от і вся ваша допомога. Так що не скуліть.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus