USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Під Луцьком вирощуватимуть екзотичну рибу?

11 Листопада 2008 09:44
Депутати Волиньради під час засідання постійної комісії Волинської облради з питань екології, раціонального використання природних ресурсів порекомендували сесії надати в оренду кілька волинських ставків, – інформує 11 листопада репортер «Волинських Новин».
 
Депутатська комісія заслухала підприємців, які забажали взяти в оренду водні об’єкти місцевого значення. Зокрема один волинянин хоче організувати цілий комплекс із вирощування риби на території Маяківської сільської ради Луцького району. За словами підприємця, у ставках загальною площею 42 гектари він вирощуватиме екзотичні види риби, а саме налим, в’яз, європейський сом та інші.
 
Серед інших пропозицій, які розглядала комісія, – ставок у місті Устилузі (Володимир-Волинський район) в урочищі «Глибока долина» (1,4 гектара) та водойма на території Підберезівської сільради Горохівського району площею понад 6 гектарів. Всі ці об’єкти рекомендували надати в оренду терміном на 5 років.
 
Проте проект рішення щодо оренди водойми у селі Гаразджа Луцького району площею понад 9 гектарів викликав жваве обговорення. Депутат Волиньради Василь Столяр звернув увагу на те, що, за його інформацією, скасування договору з попереднім орендарем не було. Такий факт підтвердився і питання щодо цього ставка винесли на вивчення та доопрацювання.
 
За словами голови профільної комісії Олега Кіндера, ті люди, з якими облрада підписує договір щодо оренди водних об’єктів, часто нехтують чинним законодавством. Тому ще двом теперішнім орендарям після сесії Волиньради, можливо, доведеться попрощатися зі ставками. Це передбачено у проекті рішення облради, яке рекомендує постійна комісія з питань екології, раціонального використання природних ресурсів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus