USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.70 9.88

Під облрадою погрожують припинити пільгові перевезення у луцькому електротранспорті

15 Січня 2009 11:20
Під стінами Волинської облради проходить пікет працівників Луцького підприємства електротранспорту. Приблизно 50 чоловік прийшли під стіни приміщення головного представницького органу краю, де зараз проходить сесія, – інформує репортер «Волинських Новин».
У руках пікетувальників – плакати із гаслами «Луцьк вимагає справедливого розподілу субвенцій», «Найбільше пільговиків – найменше грошей???», «Державні гроші – луцьким пільговикам», «Припиніть знищувати міський електротранспорт» і т.п.
За словами людей, що прийшли під облраду – а саме профспілки ЛПЕ – працівники з листопада не отримували зарплати. Протестувальники роздавали звернення до волинських депутатів. У ньому йдеться, що витрати на пільгові перевезення не відшкодовуються на належному рівні. За розрахунками підприємства, у 2009 році сума на покриття витрат, пов’язаних із пільговим перевезення окремих категорій громадян міським електротранспортом, становить 21,9 мільйона гривень. Проте пропонована у проекті обласного бюджету сума субвенцій покриває менш ніж 50% цієї суми.
Люди просять Волинську облраду все ж таки передбачити кошти у необхідному обсязі. Інакше профспілка попереджує про припинення пільгових перевезень після закінчення коштів, що покривають витрати.
До речі, кілька депутатів облради спілкувалися з пікетувальниками.
Довідково:
На зупинках міського транспорту в Луцьку 15 жовтня були натовпи людей. Причина – страйк працівників Луцького підприємства електротранспорту.
Працівники, які трудяться на згаданому підприємстві, вимагали видати їм зарплату, якої вони не отримували вже 2,5 місяця. Люди обурені, що грошей навіть не дали до 1 вересня, хоч багатьом із них потрібно було збирати до школи дітей.
Окрім того, працівники Луцького підприємства електротранспорту вимагали, оскільки їм лише наполовину (6 мільйонів гривень із 12)  відшкодовують витрати на перевезення пільговиків, відмінити пільги або знайти якийсь інший вихід із цієї ситуації.
На зустріч із страйкарями прибув начальник відділу транспорту та зв’язку Луцької міськради Костянтин Патракеєв. Він наголосив, що «я вам зарплати не плачу». «Ви з бюджету не фінансуєтеся. У вас своє джерело фінансування – власні кошти , яких не вистачає», – спробував пояснити він ситуацію чиновник. Він наголосив, що у Луцького підприємства електротранспорту – найкращі маршрути, що курсують за номарами 9 і 15.
Директор Луцького підприємства електротранспорту Іван Кубіцький додав, що значною проблемою є те, що «менше 50% ми отримаємо покриття за перевезення пільговиків». Він вважає, що її треба вирішувати на рівні Верховної Ради. А його підлеглі вимагали, у зв’язку з цією ситуацією, відмінити пільги або знайти якийсь інший вихід із цієї ситуації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus