USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Під терміном «планування сім'ї» ховається підміна понять, – противники абортів

27 Травня 2009 08:54
На Волині поліпшується демографічна ситуація. Про це під час засідання Волинської ради церков розповів начальник управління охорони здоров'я ОДА Ігор Ващенюк, - повідомляє репортер «Волинських Новин».
 
Головував під час засідання очільник Волинського об’єднання церков євангельських християн баптистів єпископ Володимир Чайка. Він стверджує, що зараз у суспільстві - духовна криза, вседозволеність, аморальність. Привітав присутніх голова Волинської ОДА Микола Романюк та радник голови облради Володимир Банада.
 
За словами начальника управління охорони здоров’я облдержадміністрації Ігоря Ващенюка, розроблено просвітницькі матеріали, ведеться інша робота щодо запобігання абортам. Пан Ващенюк вважає, що це дало свій результат, адже на Волині наразі найвищі показники народжуваності по Україні. У порівнянні з 2008-м роком, в області впала кількість абортів, а показник в розрахунку на кількість населення нижчий, ніж середньодержавний.
 
Голова Волинської обласної громадської організації «Християнський рух за життя» Антоніна Євдотюк розповіла про акцію «Збережи і захисти здоров'я дитини», яка відбудеться 1 червня. Під час акції лунатиме похоронний дзвін Свято-Троїцького собору, виступить представник Волинської ради церков та відбудеться хресна хода в пам'ять про убієнних абортами.
 
За словами пані Євдотюк, новини з робочої групи при Міністерстві охорони здоров'я, яке займається абортами - невтішні. Замість концепції, прийнятий меморандум, де йдеться про профілактику абортів, а не їх заборону. Це не задовольняє представників громадських організацій та церковних конфесій. «В Україні є підміна понять під словами «планування сім'ї», - стверджує Антоніна Євдотюк. Адже це поняття часто приховує під собою здійснення абортів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анонім Показати IP 27 Травня 2009 09:03
Пані Антоніна впадає в маразм! Вже їй планування сім"ї не до вподоби! А напевно краще плодити дітей без ліку, а потім нити - допоможіть, у мене 15 дітей, нічого немає, і ще й думати, що всі тобі чимось зобовязані. Я за здоровий підхід - діти повинні народжуватися тоді, коли батьки до цього готові морально і матеріально. А планування сім"ї, навпаки, допомагає уникати абортів завдяки грамотній контрацепції, що не шкодить здоров"ю майбутньої мами!
Анонім Показати IP 27 Травня 2009 10:52
А справді, давайте не будемо підміняти поняття і впадати в крайнощі. Планування сім"ї - це не аборти. Це - народження бажаних, здорових дітей. Якщо за певних причин сім"я не може собі дозволити появи немовляти (наприклад, фінансова нестабільність, кар"єрний розвиток, житлова проблема), то в таких випадках існує контрацепція і фізіологічне регулювання вагітності. Тепер інше: як бути, коли жінка завагітніла не з власної волі? Змусити її народжувати? А любитиме вона своє дитя? І ким виросте таке дитя? Може, тим же насильником, чи алкоголиком... Питання неоднозначні. Друга сторона медалі - це аморальність нашого суспільства. Мабуть, починати потрібно не із заборони (бо робитимуть аборти підпільно, а це куди гірше), а з виховання високоморального суспільства. Давайте говорити про введення цензури на ТБ, як це існує за кордоном, щоб у білий день діти не дивилися примітивних фільмів із розбещеними дівулями і хлопами, де одні "казли", а інші "тьолки" і в яких одна мета - закадріть і затягнути в ліжко. ЦЕ - проблема. І її потрібно вирішувати як причину, а не викорінювати наслідки, які все одно будуть за наявності тої ж причини. Тому, пані Антоніно, не робіть піару, де він недоречний
Анонім Показати IP 27 Травня 2009 13:39
2 Анонім 09:03 - аборт треба було зробити Вашій матері (одним більше), щоб ви зараз х...ю не несли і не підміняли поняття
Анонім Показати IP 27 Травня 2009 13:48
Аноніму 13.39 А мені здається, що саме ви - жертва невдалого аборту. Тут ніхто нікого не ображає і в емоції не впадає, на відміну від вас!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus