USD 39.80 40.04
  • USD 39.80 40.04
  • EUR 39.85 40.15
  • PLN 9.85 9.98

Під вікнами Клімчука Табачника обзивали «козлом». ФОТО

1 Вересня 2011 13:45
У День знань в Луцьку пройшла акція протесту проти міністра освіти Дмитра Табачника.

На площі перед приміщенням Волинської обласної державної адміністрації 1 вересня зібралось кілька молодих людей з Громадянського руху «Відсіч».

Активісти принесли з собою старого будівельного козла, на якому прикріпили фото міністра освіти, науки, молоді та спорту Дмитра Табачника.

Акцією заправляла одна з лідерів організації, студентка Юлія Пасік. У гучномовець вона розповіла, чому українське студентство невдоволене міністром Табачником.

Претензії активістів стосувались реформ, які провадить Міносвіти. Юлія Пасік та її однодумці вважають, що освітня політика, яка нині впроваджується в Україні, веде лише до деградації.

«Міністерство освіти за цей час прославилося наступом на права студентів і навчальних закладів, намаганням комерціалізувати освіту, зменшити вимоги до претендентів на вчене звання, суттєвим збільшенням корупції», – заявили організатори акції.

Молодь принесла із собою плакати з антитабачниківськими написами: «Януковичу, за козла заплатиш рейтингом», «Геть міністра-шлепера з освіти», «З Табачника реформ, як з козла молока».

Крім того, молоді люди кілька разів проскандували гасло «Студенти всього світу – за гідну освіту!», а також вигукували «Геть Табачника!».

За дійством, як годиться, спостерігали правоохоронці. Проте ніхто з посадовців небагаточисельним протестом не зацікавився – принаймні поспілкуватись з протестувальниками ніхто не вийшов.

За словами Юлії Пасік, подібні короткі флеш-моби відбулись ще у семи містах України: Львові, Дрогобичі, Києві, Черкасах, Івано-Франківську, Вінниці та Донецьку.






Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
Олександр Показати IP 1 Вересня 2011 14:47
Вийти поспілкуватись з цими дітьми, які відчувають себе героями в своєму підлітковому віці - себе і свій час не поважати. Чим би дитина не тішилася, аби тільки б дитину не заводила.
Комсомол. Показати IP 1 Вересня 2011 14:49
Табачник святой человек.
Лучанка до Комсомол. Показати IP 1 Вересня 2011 18:36
Мати рідна, які Ви тупі, чесне слово, ото Вам в комсомолі треба було жити, чого зараз живеш?! Вмирай, саме не могло жити,дай ін. норм. прожити і вчити свою сторію гідно,а не як кому заманеться! Цирк на дроті, а не нація, а сиуденти СЛАБАКИ, МОГЛИ ПІДТРИМАТИ,С АМІ ВИННІ БУДУТЬ,ЗЛЯКАЛИСЯ, ТА ЯКЩО ВИ ОТАК СЕБЕ БУДЕТЕ ЯК МИШІ В НОРАХ ВЕСТИ, вас дійсно НІХТО І НЕ МОСЛУХАЄ, а якщо міццю підете-разом всі, гуртом, то і прибіжить вас вислухати сам ректор "сорбанни":) Коцан і дружинонька його також,а т о студенти тільки вміють,що жалітися,що те не так, те не так, а як до діла, то як страуси,ото й далі жалійтеся на вашу "грішну" долю, ви самі не хочете собі допомогти, от вам і ніхто не допоможе, ми в 2004р. ого го як старалися, хоча теж убли початківцями..., а Ви... БОЯГУЗИ!
Лучанин до Лучанка Показати IP 2 Вересня 2011 19:47
Щоб виходити на подібні акції треба спочатку почати навчатись. Тоді з'явиться право вимагати усунути недоліки в освіті. А тут виходить що абсолютно неосвідчені (безграмотні) студенти хочуть чомусь навчити тих, хто давно здобув право навчати інших. І взагалі, можна перекласти Ваш текст на українську мову, щоб хоч щось зрозуміти?
Guest Показати IP 1 Вересня 2011 17:08
2 Комсомол - а висвятила ж його певно кпрс, нє?
Січ Показати IP 2 Вересня 2011 07:19
Я б цього "собачника-українофоба", на постріл гармати не підпустив би до міністерства
Лучанин до Січ Показати IP 2 Вересня 2011 19:36
От саме тому і не маєте можливості це зробити!
Валя Показати IP 2 Вересня 2011 09:48
Як ці комсомольські даунбасівці остобридли. Не буде Україна під росією, НЕ БУДЕ!!! Вам платять - їжте досхочу, а діареїти на ВН про ленінські ідеали - це ПАРАНОЙЯ!!!
Лучанин до Валя Показати IP 2 Вересня 2011 19:40
Перечитайте своє повідомлення - в ньому повністю розкрита тема сучасної освіти ще до Табачника. Ви абсолютно праві - до культури, ввічливості порядності та освідченості Вам ще далеко, а можливо вже ніколи...
небайдужа Показати IP 2 Вересня 2011 10:08
шкода студентів...надіюсь, вони залишаться студентами...у нашій країні все можливо...
Саша Показати IP 2 Вересня 2011 11:03
Я в шоці від ЗМІ - зібралося декілька дітей, вони про це вже статтю наваляли. Є значно більше подій, значиміших для країни та з більшою кількістю людей, проте Ви, шановні, чомусь мовчите. І спробуйте сказати, що ви не заангажовані...
ххх Показати IP 2 Вересня 2011 15:00
5 студентів в Луцьку, ще по 5 -7 в інших містах. Що ж можна уже виступати і від імені студентства України? Самі не доганяють про які реформи ідеться і що вони дадуть, "Дайте только поорать". Ну що за вислів "що освітня політика, яка нині впроваджується в Україні, веде лише до деградації"? А причина того в чому? А може це далеко не так? А скоріше всього п.Юлію Пасік організатори не всигли проінформувати про причини, от тому и кричали про те вловили, хоч і не по суті.
Свобода Показати IP 2 Вересня 2011 18:02
Здається у нас свобода слова... Що тут поганого, якщо люди вийшли і покритикували владу - значить влада на це заслуговує
ххх до Свобода Показати IP 2 Вересня 2011 18:26
Особливо коли критикує 5 осіб. Та і ті толком не знають що критикують.
Sirko Показати IP 4 Вересня 2011 10:40
Доброго дня друзі!!Це була перша акція,вона звичайно вийшла як невеликий флешмоб.Але я впевнений друга акція буде набагато маштабніша і більш підготовлена.Як кажуть на помилках вчаться,ми іх побачили і усунем.А зараз звернусь до критиків які тут висловлювали свою думку. Друзі ви тут сидите і критикуєте нас,в кафе сидите з друзями критикуєте нашу владу наше суспільство.А самі що зробили?Та ви вийти на вкцію яка триває декілька десятків хвилин не можите.Це свідчить про вашу байдужість.Або ви не свідомі Українці.Мені прикро що висіли листівки по всьому місті і прийшло так мало людей.Чекаєм вас на наступні акції,будьте активніші бажаю всім.Слава Україні!!
ххх до Sirko Показати IP 4 Вересня 2011 16:39
Сірко! Ти спочатку правильно писати навчись, тоді будеш когось грамоти вчити на акціях. А що ніхто не прийшов, думаю справа не в листівках, справа в тому що Ваших тупих акцій ніхто не підтримує. Змирися з тим, це не для тебе. Так, можна критикувати владу, але по суті, а у Вас "лишь би поорать".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus