USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Підкорення Марса: Perseverance добув перший зразок планетарного ґрунту

3 Вересня 2021 12:31
Марсохід Perseverance добув перший зразок ґрунту з Марса.

Про це інформує лабораторія реактивного руху Національного управління США з аеронавтики і дослідженню космічного простору, передає ТСН.

«Перші зображення, передані на землю, показують, що неушкоджений зразок знаходиться в резервуарі після вилучення», – йдеться в повідомленні NASA.

Perseverance оснащений системою збору та зберігання зразків ґрунту, яка використовує технологію ударно-обертального буріння. За допомогою свердла, прикріпленого до роботизованої «руки» довжиною 2 метри, Perseverance просвердлює обраний зразок і витягує з нього матеріал, який потім потрапляє в резервуар і зберігається всередині ровера.
У майбутньому зібрані під час місії ровера на Марсі зразки будуть доставлені на Землю.

Марсохід Perseverance з вертольотом Ingenuity здійснив успішну посадку на поверхню Червоної планети 18 лютого цього року.

Американська автоматична міжпланетна станція до Марсу була запущена 30 липня минулого року.

Основне завдання марсохода – пошук ознак життя на Червоній планеті. Ровер досліджує геологію і клімат Марса, щоб визначити, чи можлива в майбутньому колонізація планети людьми.

Perseverance є вже п’ятим американським марсоходом, який НАСА відправило для вивчення Червоної планети.

Нагадаємо, перша спроба взяти зразок гірських порід на Марсі, яку зробив апарат NASA Perseverance закінчилася невдачею.

Раніше вчені вперше в історії розробили карту надр Марса. Його ядро займає близько половини внутрішньої частини планети – набагато більше, ніж очікувалося.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus