USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.80 9.95

У Чумацькому Шляху виявили незвичайний об'єкт, у 100 тисяч разів важчий за Сонце

19 Лютого 2023 00:54
Японські вчені стверджують, що недалеко від центру Чумацького Шляху їм вдалося виявити ознаки існування незвичайної чорної діри, що є ланкою в еволюції цих об'єктів, якої бракувало.

Про це пише ТСН з посиланням на ScienceAlert.

За словами Міюкі Канеко з Університету Кей'о, в результаті спостережень група астрономів під його керівництвом виявила компактну молекулярну хмару, яка обертається навколо невидимого поки що об'єкта. Але все вказує на те, що цим об'єктом є чорна діра проміжної маси. Ці чорні діри вважаються тієї ланкою між чорними дірами зоряної маси та надмасивними чорними дірами, якої бракувало.

«Спостереження за центром Чумацького Шляху дозволили нам виявити дуже своєрідну молекулярну хмару, яка розташована за 27 тисяч світлових років від центру галактики. Вона схожа на кому або пуголовка. Тому ми й дали їй назву Пуголовок. Ми вважаємо, що вона крутиться навколо невидимої безпосередньо чорної діри проміжної маси», – уточнив Канеко.

Читати ще: Астрономи знайшли 12 нових супутників навколо Юпітера

Цей тип чорних дір трапляється дуже рідко, і на сьогодні поки що відомі лише чотири кандидати на це звання. Якщо результати дослідження підтвердяться, то поки що це буде п'ятий кандидат на звання чорної діри з проміжною масою. Ці невловимі чорні діри можуть допомогти вченим зрозуміти, як формуються надмасивні чорні діри в центрах галактик, а потім виростають до своїх величезних розмірів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus