USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Ровер Perseverance почав пошуки життя на Марсі

21 Липня 2021 16:52
У рамках дослідницької місії NASA на Марсі ровер Perseverance розпочав пошук ознак життя на планеті.

Протестувавши інструменти роботизованої «руки», марсохід почав вивчати пил та гірські породи в кратері Джезеро, пише Gazeta.ua з посиланям на пресреліз NASA.

Ровер фіксує перші наукові дані, аналізує гірські породи та досліджує їх за допомогою рентгенівських променів й ультрафіолету в пошуках слідів мікроорганізмів.

«Докази життя можуть і досі бути там. У пошуках марсоходу допомагають маніпулятор і камера надвисокого масштабування», – заявила членкиня команди NASA Ебіґейл Аллвуд.
3,5-3,9 млрд років тому на місці кратера розташовувалися дельта річки та озеро. Якщо в ньому було життя, то свідчення про це збереглися в породі, вважають учені.

Посадка марсохода Perseverance відбулася 18 лютого. У перші секунди після посадки на Марсі ровер Perseverance сфотографував клуби диму задньою камерою. Це наслідки запрограмованого NASA технічного маневру. Perseverance обладнаний камерами та мікрофонами з можливістю безперервного запису. Усього в ровера 23 камери, які підтримують масштабування і реалістичну передачу кольору, а також два мікрофони. Через сім місяців після запуску та 471 млн км подорожі ровер досягнув кратера Джезеро на Червоній планеті. Він має зібрати дані про поверхню й атмосферу Марса, аби встановити, чи може там існувати життя, зокрема людська колонія.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus