USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.76 9.95

Підприємства Волині заборгували до зведеного бюджету майже 144 мільйони гривень

27 Листопада 2008 11:19
Сума податкового боргу по Волинській області станом на 1 листопада 2008 року становила 143,7 мільйона гривень, в тому числі до Держбюджету не надійшло 127,1 мільйона гривень. Про це 27 листопада повідомляють «Волинські Новини».
За десять місяців 2008 року підрозділами стягнення податкового боргу області мобілізовано надходжень до Зведеного бюджету 44,5 мільйона гривень. У тому числі до Державного бюджету, за матеріалами відділу погашення прострочених податкових зобов’язань, надійшло 39,4 мільйона гривень.
 
Підприємствам-боржникам направлено 13921 першу податкову вимогу на суму податкового боргу 30,2 мільйона гривень та 2065 других податкових вимог на суму 26,9 мільйона гривень. 
 
З початку року реалізовано майна, що перебуває у податковій заставі, на загальну суму 13,9 мільйона гривень, за рахунок проведення вилучення готівкових коштів у підприємств-боржників до бюджету додатково залучено 0,7 мільйона гривень. Податковими інспекціям доведені завдання з мобілізації надходжень за рахунок продажу активів боржників та вилучення готівкових коштів в обсягах не менш ніж 5 відсотків до суми активного податкового боргу на початок місяця.
 
Підрозділи погашення податкових зобов’язань направили 20 подань у відповідні міністерства та відомства, на розірвання трудових контрактів із керівниками підприємств, які допускали постійний ріст податкового боргу та розірвано 4 контракти з керівниками підприємств-боржників. Також вони провели 59 перевірок суб’єктів підприємницької діяльності на предмет стану збереження активів, що перебувають у податковій заставі.
 
Податковими керуючими, які здійснюють контроль за операціями з активами боржника, проведено опис рухомого та нерухомого майна з метою подальшої реалізації в рахунок погашення податкового боргу на суму 36,5 мільйона гривень.
 
За порушення податкового законодавства при розпорядженні майном, що перебуває в податковій заставі, до підприємств застосовано як виключний спосіб забезпечення можливості погашення податкового боргу платника податків 41 адміністративний арешт активів, внаслідок чого до бюджету мобілізовано 2,6 мільйона гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus