USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Підприємці розповіли про хитрощі торговців секонд-хенду

28 Березня 2011 12:28
Виконавчий директор Асоціації підприємств легкої промисловості Тетяна Замороко заявила про несумлінну конкуренцію з боку тих, хто торгує "секонд-хендом".

Про це інформує газета ГПУ .

"Спочатку це були старі речі, які завозилися благодійними організаціями для соціально незахищених верств населення. Але вже зараз це перетворилось на величезний бізнес. Завозять не тільки секонд-хенд, а завозять "стокові" речі. Мода дуже швидко змінюється. В Європі не продався товар - залишки завозять під виглядом секонд-хенду, хоча це абсолютно нова річ", - наголосила вона.

За словами Замороко, за такий одяг не платяться податки, а завозять кілограмами і сплачується 50-60 центів за кілограм.

Натомість фірми, що торгують секонд-хендом, заперечили твердження, що під виглядом ношеного одягу завозять новий і продають його за заниженою ціною.

При цьому в цих фірмах наголосили на тому, що жодним чином не порушують законодавство України, зокрема, податкове.

У свою чергу, віце-президент одного із підприємств галузі Дмитро Попов зазначив, що українські митна та податкова політика сприяють імпортерові, а не внутрішньому виробникові.

"Тому і виходить, що "made in Ukraine - не для українців", пояснив він.

"Тут, в Україні, тканина виробництва Китаю чи Євросоюзу заходить з нульовим ввізним митом. При розмитненні товарів 20% ПДВ у повній мірі не виплачується, в основному за рахунок сірих схем", - додав Попов.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus