USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Підвищать пенсії ветеранам війни

27 Квітня 2012 09:57
Пенсії ветеранам Великої Вітчизняної війни підвищать з 1 травня. Так, учасники бойових дій отримають надбавку обсягом 15-20% від прожиткового мінімуму.

Про це повідомила головний спеціаліст сектору людей похилого віку та соціальних послуг головного управління праці, соціальних питань та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Марія Глина під час засідання організаційного комітету з підготовки та проведення в області у 2012 році заходів щодо відзначення знаменних і пам’ятних дат, пов’язаних з подіями Великої Вітчизняної війни 1941 – 1945 років 26 квітня.

З її слів, обсяг виплат збільшили всім категоріям ветеранів війни. Вона зазначила, що дітям війни до пенсій додадуть 7% від прожиткового мінімуму, 15% – учасникам війни та ще 20% – учасникам війни, нагородженим медаллю. А з липня підвищать пенсії представникам офіцерського складу.

Своєю чергою начальник відділу персоніфікованого обліку пільг та інвалідів головного управління праці, соціальних питань та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Оксана Гобод додала, що з Держбюджету також здійснюється фінансування з метою надання ветеранам війни разової грошової допомоги.
«Управління вже отримало 14 мільйонів гривень», – стверджує Гобод. Фахівець переконана, що проблем із своєчасністю здійснення виплат не буде. Це питання управління соцзахисту нібито погодило з «Укрпоштою».

Окрім того, Гобод запевняє, що на Волині проводиться планомірна робота із забезпечення цієї категорії населення соціальними виплатами. Зокрема, вона відзначила, що, згідно із постановою уряду, ветерани отримають адресну грошову допомогу як відшкодування пільг на оплату теплоносіїв. Заступник голови облдержадміністрації Олександр Курилюк зауважив, що з цією метою з Держбюджету виділили 22 мільйони гривень.

Він також повідомив, що до 9 травня буде завершено першу частину реставраційних робіт, запланованих на меморіалі. До того ж, закінчать ремонт Луцького гарнізонного військового госпіталю. На запитання посадовця щодо виділених грошей на одне ліжко у закладі експерт відповів: «У день виділяють 35 гривень на харчування, а 40 – на медикаменти».

Учасники засідання обговорили також програму заходів, приурочених Дню Перемоги. Зокрема, начальник управління культури Волинської ОДА Володимир Лисюк доповів, що 8 травня у приміщенні обласної філармонії пройде тематичний святковий концерт, в якому візьме участь Волинський державний хор. Окрім того, квартет «Акорд» разом із духовим оркестром виконає для ветеранів пісні військових часів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus