USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Підвищення тарифів покращить якість надання послуг ЖКП?

14 Вересня 2009 15:02
За таким тарифом, який є нині, підприємства ЖКП не можуть належно утримувати житловий фонд. Збільшення ж обігових коштів приведе до покращення фінансового стану підприємств, а відповідно до підвищення кваліфікації працівників. Як наслідок – лучани отримуватимуть якісні послуги щодо утримання будинків. Це доводили під час круглого столу у Луцькій мерії представники ЖКП та влади, – інформує репортер «Волинських Новин».
 
Наразі житловий фонд комунальної власності міста становить 1548 житлових будинків загальною площею 2 мільйони 857 тисяч квадратних метрів, – озвучила дані перший заступник Луцького міського голови Лариса Соколовська. У Луцьку налічується 20 будинкових комітетів та 65 ОСББ. У галузі ЖКП працює 830 осіб, середня зарплата яких становить 1050 гривень. Станом на 1 вересня заборгованість по зарплаті працівникам житлово-комунальної сфери у Луцьку становить понад 4 мільйони гривень, – сказала пані Соколовська.
 
За словами директора ЖКП №7 Миколи Гарбарчука, якщо у 2007-2008 роках вдавалося якось перекривати витрати, то наразі ситуація критична, коштів нема і за таким тарифом підприємства не можуть належно утримувати житловий фонд. Окрім того, збільшується мінімалка, дорожчають матеріали, що ще більше ускладнює ситуацію. Тариф нині є збитковим, – стверджує директор ЖКП. Збільшення ж обігових коштів приведе до покращення фінансового стану підприємств, – додає він. «А відповідно до підвищення кваліфікації працівників і до того, що ви отримуватимете послуги такі, як потрібно», – переконує Лариса Соколовська.
 
У середньому щомісяця за утримання житлового фонду лучани платитимуть на 15 – 30 гривень більше, – йшлося під час круглого столу. Проте, населення має право відмовлятися від послуг, створювати ОСББ, – зауважила заступник міського голови. Також для певних категорій громадян передбачена фінансова допомога на надання таких видів робіт.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Анонім Показати IP 14 Вересня 2009 15:11
так он де собака зарита...вони не можуть
Аlex Показати IP 14 Вересня 2009 15:18
А хіба був такий час що вони могли? В низ завжди була культура обслуговування нижче плінтуса.
Анонім Показати IP 14 Вересня 2009 15:32
підвищУй-не підвищУй - все одно якості [вирізано, - нецензурщина]!
дідо Показати IP 14 Вересня 2009 16:08
це треба було ше 2006 році зробити....то б народ не понабирав би кредитів на авто ,телефони чи хати, а платили цивілізовані тарифи і тм самим отримували якісні послуги...
Анонім Показати IP 14 Вересня 2009 18:20
Тарифи дійсно потрібно приводити у відповідність до їх реально-обрунтованого рівня, але не в період кризи, а постійно... Хоча я не зустрів в цьому повідомленні інформації який відсоток в тарифі становить З/П? Які фахівці, на яких посадах скільки отримують. Про якість послуг інша тема...
Анонім Показати IP 15 Вересня 2009 11:48
Не знаю, як там буде із якістю, якої практично немає, а те, що піднімають тарифи, коли зменшується зарплата у громадян просто призведе до зменшення рівня проплати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus