USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Підвищити тарифи у Луцьку хотіли «трішечки закрито»?

13 Липня 2009 18:19
Сьогодні, 13 липня, у Луцькій міськраді відбулося засідання комісії з питань ціноутворення і тарифної політики, де розглядали проект коригування тарифу на утримання житлового фонду. Про це повідомляє репортер «Волинських Новин».
Власне, під час засідання деякі посадовці мерії спробували делікатно натякнути репортеру «ВН», що «у нас комісія трішечки закрита». Щоправда, раніше журналістів безперешкодно допускали на засідання цієї комісії.
Як з’ясувалося, одним із питань, яке виносилося на розгляд комісії, було коригування тарифу на утримання житлового фонду в Луцьку. Міські чиновники вже неодноразово заявляли, що чинний тариф (незмінний із 1 січня 2006 року) – економічно необґрунтований, а тому потребує коригування. Наприклад, заробітна плата, питома вага якої у тарифі становить 72%, зросла за цей час на 90%.
Тож  пропонується більш ніж у півтора рази збільшити тариф на утримання житлового фонду: у будинках із ліфтами до 1,58 гривні за метр квадратний житлової площі, у будинках без ліфтів – до 1,23 гривні за квадрат.
Щоправда, у Державній інспекції з контролю за цінами категорично заявили, що будуть подавати на скасування цього тарифу, якщо його відкоригують, адже мають зауваги до порядку затвердження.
Зрештою, розгляд цього питання комісією з питань ціноутворення і тарифної політики Луцької міськради тим часом відтерміновано.
Довідково:
Частина 1 статті 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) Кримінального кодексу України регламентує: «Умисне   перешкоджання законній професійній діяльності журналістів - карається штрафом до п\'ятдесяти  неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus