USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Пікет у Києві: рідні вимагають закрити справи проти бійців 51 ОМБ

4 Листопада 2014 12:09
Закрити справу і відпустити бійців 51 бригади додому - такі вимоги протестувальників, які зібралися під стінами ГПУ.

Нагадаємо, сьогодні розпочалася акція на захист бійців 51 бригади, яких звинувачують у самовільному залишенні місця служби. Про повідомляє телеканал "112 Україна".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗВЕРНЕННЯ ЗАХИСНИКІВ 51 БРИГАДИ

Як повідомляє кореспондент, під ГПУ зібралися матері військовослужбовців, а також представники Автомайдану, які підтримують цих жінок. Вони вимагають від Генпрокуратури закрити кримінальні провадження проти бійців 51-ї бригади, адже вони були порушені, на їхню думку, незаконно.

Як повідомили матері військовослужбовців, у Запорізькій військовій частині бійці перебувають фактично під домашнім арештом: вони там не вчаться, не тренуються, а просто миють туалети. Їм загрожує від 5 до 8 років позбавлення волі, і протестувальники вимагають закрити справу і відпустити бійців додому у Волинську область, звідки вони самі родом.

Нагадаємо, що 29 липня 42 бійці 51-ї бригади перетнули кордон з Росією у районі пункту Ізварине у Луганській області. Зі слів офіцера 51-ї бригади, бійці були змушені це зробити, щоб не потрапити під обстріл терористів. Бійців, які потрапили в полон і були вивезені в Росію, повернули в Україну.

Потім військових доставили у Запоріжжя до військової частини А1978. 21 вересня президент України Петро Порошенко прийняв рішення розформувати 51-у бригаду після подій біля Червонопартизанська.







Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus