USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Пільговик у маршрутці – «головний біль» перевізника. Хто винен?

28 Грудня 2015 07:00
Водії волинських маршруток лютують, коли до салону заходять пільговики. Їхнє незадоволення має своє пояснення, адже держава не сповна повертає

кошти за перевезення пільговиків, таким чином штовхаючи перевізників на збитки і змушуючи працювати в мінус.


Конфлікт набирає оборотів, оскільки через такий обман влади страждають як перевізники, так і пасажири з правом на пільговий проїзд. А іноді трапляються навіть неприпустимі випадки, коли пільговиків просто викидають із салону. Про це повідомляє «Вісник+».

Видання опублікувало лист волинянки, матері хлопця-інваліда дитинства, який із проблемами добирається на навчання до Луцька.

«Мій 17-річний син – інвалід з дитинства. Має всі необхідні документи та посвідчення. Зараз він вчиться у Луцьку і мусить щодня їздити туди з Переспи і навпаки. Щодня, повертаючись додому, їде на Луцьку автостанцію і в касі бере спеціальний пільговий квиток на проїзд. Але й маючи квиток – не може нормально доїхати. Водії маршруток відмовляються його перевозити, навіть у салон не пускають. А останнім часом узагалі наловчилися: щоб не спричиняти скандал на автостанції, доїжджають до вулиці Набережної в Луцьку чи ще десь, зупиняються і просто за виворіт, з матюками і криками витягають сина з маршрутки і залишають на вулиці. І ніякий пільговий квиток їм не указ. Що це робиться? Хіба так повинно бути? Хіба пільги для мого сина вже не діють?»

Леся ВЕНГЕРСЬКА, с. Переспа Рожищенського району Волинської області.

Ситуація і справді дивна. Можливо, перевізники знають про відміну пільгового проїзду, а ми тут усі ще й досі перебуваємо в невідомості? Тож насамперед передзвонила на автостанцію. Там чітко відповіли, що закон існує і вони видають пільгові квитки відповідно до всіх норм і правил. І якщо водії дозволяють собі такі «манси» – не перевозити дитину з квитком або й навіть ще гірше – витягати силою за руки з маршрутки, бажано звернутися в департамент інфраструктури і туризму Волинської облдержадміністрації.

Директор департаменту Іван Мирка відразу сказав, що водії та перевізники порушують закон, а отже, заслуговують на покарання. Тим пасажирам, яких образили або не пустили в маршрутку, потрібно лише надіслати скаргу на перевізника. До неї докласти копію посвідчення, пільгового квитка, зазначити номер і назву маршрутки, перевізника та конкретно описати ситуацію, яка сталася.

Статистика департаменту, як зазначив Іван Мирка, невблаганна – майже 100% таких звернень вирішуються на користь пасажирів та суворим попередженням підприємця. При цьому повторна скарга на того самого хама-водія загрожує перевізнику вже розірванням контракту.

Причину, через яку лютують водії та перевізники, Іван Мирка теж не приховував: «Уявіть собі, маршрутка перевозить пільговиків на 20 тисяч гривень, а держава їм врешті повертає лише якусь тисячу. Нема грошей у бюджеті, а перевізники не хочуть працювати в мінус».

Мирослава КОСЬМІНА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 19
степко Показати IP 28 Грудня 2015 07:27
Мае бути адресна грошова допомога! Тоді люди будуть самі вирішувати - іздити, чи економити. Багато пільговиків лежачі, вони не мають змоги пересуватись транспортом, а право у них е. І транспорт буде вільніший,/ подивіться, що робиться в тролейбусах/, на роботу, чи з неі не поідеш, бо катаються пенсіонери і майже ніхто не платить!
так Показати IP 28 Грудня 2015 09:33
Тоже мені - спитали мирку?! Не мішіть - що він може вирішити? Як гроші для сім'ї вкрасти?!
Лілія до так Показати IP 20 Червня 2017 18:35
Отож, катаються безкоштовно з ранку до ночі, а ти їдеш як дурень, стоячи, сплативши 3-5 грн., а пільговики, зайнявши найкращі сидячі місця, їдуть собі з комфортом. І по фігу, що ти з сумками, стоїш майже на одній нозі, а зайшла якась стара дрипця, уступи місце, бо вона сидячи поїде за пучком петрушки в іншій край міста, бо там на 30 коп. дешевше. Хай вже монетизують ті пільги, тоді хоч думать почнуть, чи їхати-покататися, чи по ділу проїхати...
громадскість Показати IP 28 Грудня 2015 09:41
дайте номер маршрутки
Ася Показати IP 28 Грудня 2015 09:42
Правильно, чого цей хлопець з Переспи має їздити безоплатно. А я пенсіонерка з мінімальною пенсією мущу платити 20 грн. А він має більшу пенсію не заробивши за неї копійки, не сплативши ні гривні податку.Яки1 він інвалід,коли їздить на навчання і ще навчання безоплатно.То краще в нашій дибільній країні бути таким інвалідом, а не робити на них.Не може інвалід получати пенсію більшу ніж люди, які пропрацювали по 40 років.Це не країна, а Гондурас.А скільки здорових людей, мають групу інвалідності-це просто жах.Здоповий, як бугай,а він інвалід,юо купив групу.Хто перевіряв ці ложні групи. А їх95 процентів фальшиві.
Анонім до Ася Показати IP 28 Грудня 2015 12:14
а тебе пенсионерке куда еще ездить? внуков сиди нянчи
У до Анонім Показати IP 29 Грудня 2015 17:38
Яке ваше питання
АС Показати IP 28 Грудня 2015 09:57
Відмініть усі пільги нехай платять,або не ідуть,а чому здорові люди не можуть користуватись чи вони не люди?чи дітей не мають? В бібліі написано що всі перед богом рівні чому розділяєте?
Анатоль_ до АС Показати IP 28 Грудня 2015 11:37
Немає такого в біблії
Дончанин до АС Показати IP 28 Грудня 2015 11:53
Монетизация льгот - это дело центральной власти. А вот власть на местах может сделать так, как и на Донбассе - на конечной остановке может сесть пять льготников, а на остальных - двое. И для льготников нет остановок по требованию.
Анонім до Дончанин Показати IP 28 Грудня 2015 16:35
На донбасе усе обоазцово!!!!!!!!
Анонім Показати IP 28 Грудня 2015 13:29
Водії маршруток лютують, коли просиш у них видати квиток.
Анонім Показати IP 28 Грудня 2015 15:52
А чого би таку маршрутку не перепинити на вул. Набережній, чи за межею Луцька і не перевірити квитки у пасажирів. І коли квитків у пасажирів немає, то вкатати добрячий штраф водію і перевізнику.
МАРІЯ Показати IP 28 Грудня 2015 16:26
Пенсії і зарплати майже однакові. Цілком справедливо оплачувати проїзд повністю!!!!!!!!!!!!!
віктор Показати IP 28 Грудня 2015 17:42
всі знають що проблема і ніхто нічого не вирішує-
саша Показати IP 28 Грудня 2015 23:33
я маршрутчик! скажіть тільки одне, за посвітчення я машину заправлю? план дай. машину заправ. а зарплатааа дееееееееееееее
Анонім до саша Показати IP 29 Грудня 2015 10:30
А ти податки платиш? Чи потім пенсію тобі будуть платити за гарні очі
Тобі до саша Показати IP 29 Грудня 2015 17:36
Перестань бути "маршрутчиком", Скільки людей змінюють професії
777 Показати IP 5 Січня 2016 17:54
є й нормальні маршрутчики добрі чесні

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus