USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Пільги на Волині монетизуюють після відмашки Азарова

7 Липня 2010 17:19
Якщо проект виплаті грошима пільг за електроенергію днями погодять в уряді, «привілейовані» волиняни до кінця 2010 року будуть отримувати компенсацію через банк чи підприємства зв’язку «на руки».

Про це 7 липня під час круглого столу повідомив начальник головного управління праці, соціальних питань та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи ВОДА Володимир Кец.

Чиновник каже, що Волинь буде експериментальною областю в монетизації пільг з електроенергії. Проте, згадує, що ще на початку 2000-них подібну реформу, але тоді з виплати пільг за використання твердого палива, запровадив на Волині голова ОДА Борис Клімчук.
За словами Кеца, причиною нинішнього експерименту є бажання надавати «реальну допомогу пільговикам». Чиновник каже, що нині держава у вигляді державних субвенцій перераховує ВАТ «Волиньобленерго» більше 15 мільйонів гривень, з розрахунком, що це - 100% вартості пільг. Але, самі привілейовані категорії волинян не рідко використовують лише частину наданих пільг.
Із запровадженням грошової допомоги розрахунки будуть чіткіші. Для проведення експерименту до кінця року необхідно 10 мільйонів гривень. Нині є вже близько 11, тобто використовувати додаткові затрати не потрібно, - каже чиновник.
Цю суму розподілять між 120 тисячами пільговиків Волині. Мінімальна адресна грошова допомога сягатиме близько 15 гривень, максимальна – 825 гривень, - повідомили на круглому столі.
Якщо експеримент вступить у силу, усі пільговики муситимуть написати заяву про те, як вони хочуть отримувати кошти: через банківський рахунок чи підприємствами зв’язку.
Основна робота відтепер ляже на соціальні служби. В тому, що вони витримають додатковий об’єм навантаження Кец не сумнівається, хоча додаткові ресурси в цьому секторі не передбачені. Каже, що там працюють «сильні працівники». Якщо ж під час експерименту з’ясується, що необхідний додатковий ресурс – найматимуть людей.
Луцькі соцпрацівники кажуть, що пояснюють пільговикам переваги запровадження та вже скоро почнуть прийом 22 тисяч привілейованих цієї категорії обласного центру.
Без обмеження норм споживання енергії залишаються лише громадяни, які мають особливі заслуги та особливі трудові заслуги перед Батьківщиною – таких на Волині кілька десятків.
Заступник голови ВОДА Олександр Курилюк попросив не політизувати реформу. Каже, що на цій темі «окремі місцеві політики пробують вести агітаційну програму, що не сприяє порозумінню».
Щодо перспектив монетизації транспортних перевезень чиновники не поспішають говорити, кажуть, що питання «болюче». Ке пояснює, що нині стоїть завдання обрахувати кількість пільговиків, які дійсно користуються послугами транспорту, проте й така реформа необхідна та доцільна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Ирен Показати IP 8 Липня 2010 11:13
Молодці дуже правильне рішення. Ви ще б познімали пільги багатим, а дійсно платили бідним.І подивилися на віли, до яких поприписували батьків,дідів і платять по пільгах. І в транспорті також наведіть порядок,хай їздять люди бідні, які досягли пенсійного віку 55 і 60.А не ті, менти і т.д., які пішли на пеенсію в 42 роки і мають пенсію по 2-3 тисячі і більше.А то в нашій бідній для нас державі, бо владці вже накрали стільки,що боками пре, багата користуються пільгами, а бідний хай здихає,кому ми потрібні в нашій Україні одному Богу. Але є і ви задумаєтесь керманичі ви наші з собою нічого не візьмете і всі ми там будемо - там одна справедливість,одна.Памятайте про вічність,вона неминуча.
Цукен до Ирен Показати IP 8 Липня 2010 22:58
Ірен, так знімають пільги з усіх і з тих, хто мае право, як несіонер. Наскільки відомо ветерани виступили проти такої акції на своєму обласному пленумі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus