USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Пішли на принцип: попри відміну пайової участі до бюджету Луцька надійшло 4 мільйони від забудовників

19 Травня 2021 12:51
Незважаючи на закон про скасування пайової участі, який вступив у дію з 1 січня 2021 року, у першому кварталі поточного року до бюджету міста надійшло 4 мільйони гривень від забудовників.

Про це під час засідання виконкому 19 травня проінформував Луцький міський голова Ігор Поліщук.

Зі слів мера, він, як очільник міста, разом із структурними підрозділами Луцької міської ради проводять дуже серйозну роботу із залучення додаткових коштів до бюджету.

«Сьогодні ми бачимо, що, на превеликий жаль, економіка переживає спад. І чимало підприємств перейшли на скорочений режим роботи, на зменшення заробітної плати. Якісь підприємці не змогли пережити минулий рік, всі ті обмеження і припинили свою діяльність, що негативно вплинуло на наповнення міського бюджету. Але, разом із тим, завдань менше у нас не стає і на реалізацію цих планів нам необхідні кошти», – зауважив міський голова.

З його слів, Верховна рада прийняла лобістський закон, яким відмінила сплату забудовниками пайової участі.

«На мою думку цей закон лобіює інтереси забудовників, оскільки на момент його підписання ті суми, які сплачували забудовники до бюджету, не були значними. Зокрема, й у межах фінансової діяльності забудовників, які працюють у Луцьку. Але Верховна Рада і ці кошти забрала, а для нашого міста – це 20-25 мільйонів гривень. Ми проявили принципову позицію і провели переговори з забудовниками, тож сьогодні маємо 4 мільйони гривень додатково, які залучили в бюджет. Вони підуть на вирішення тих чи інших питань нашої громади», – заначив Поліщук.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агенство Волинські Новини повідомляло про те, що у першому кварталі 2021 року місту вдалось перевиконати бюджет розвитку у чотири рази. «Це зумовлено відміною пайової участі, тобто ті забудовники, які завершили свої об’єкти, все ще сплачують кошти в цьому році. Таких коштів нам надійшло у цьому році 3,9 мільйона», – проінформувала директор департаменту фінансів та бюджету Лілія Єлова.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus