USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

За ПортCity в Луцьку візьметься міськрада

20 Травня 2014 12:57
Профільна комісія міськради хоче створити тимчасову комісію, аби вивчити, що для міста мали зробити власники ПортCity і чого не зробили.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю, депутатської діяльності, етики та регламенту сьогодні, 20-го травня.

Нагадаємо, великий торгово-розважальний комплекс ПортCity відкрили в Луцьку того тижня. Разом з ним, згідно з містобудівними умовами та обмеженнями, виданими Луцькою міською радою, мали б побудувати підземний перехід. Однак досі на новій бруківці немає й натяку на роботу. Тепер для того, аби збудувати суспільно важливий для міста проект, доведеться блокувати вже діючі установи і переносити тепломережу, а це коштуватиме дорожче самого підземного переходу.

Центр уже зданий в експлуатацію. Однак наразі немає інформації щодо сплати замовником будівництва даного ТРЦ – ПП «Реммеблі» пайової участі у розвитку інфраструктури Луцька. Зауважимо також, що своєрідним вкладом у інфраструктуру міста, який сплачують всі організації в міський бюджет за те, що їм дозволяють будувати свої проекти на луцькій землі, мав бути, власне, вищезгаданий підземний перехід біля торгового центру. Замовників ПортCity звільнили від сплати обов’язкового вкладу, натомість вони мали збудувати цей об'єкт, аби лучани могли безпечно перетинати одне з найнебезпечніших місць.

Сьогодні ж, 20 травня, на 60-ту сесію міськради винесли питання «Про зменшення розміру пайової участі ПП «Реммеблі» у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста». Згідно з ним власники «ПортCity» претендують на те, щоб місту дати менше грошей.

«Ми не можемо це підтримувати й приймати таке рішення», - наголосив член депутатської групи «Новий Луцьк» Ігор Поліщук.

Депутати вирішили створити альтернативу цьому проекту й запропонували депутатам під час сесії створити тимчасову комісію, яка впродовж місяця вивчить питання по будівництву ТЦ «ПортCity» й розбереться, чи буде в Луцьку підземний перехід по проспекту Соборності.

Нагадаємо, 16 травня, безпосередньо перед відкриттям торгово-розважального центру керівництво ПортCity прокоментувало, мовляв, довгоочікуваний підземний перехід з’явиться лише після побудови торгово-розважального офісного центру по вулиці В’ячеслава Чорновола.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 35
ВОНо Показати IP 20 Травня 2014 13:01
верх цинизьмы, взяли откупные и тепрь еще и проверять что то хотят? чую закопает их Ерема в полесских лесах, а вину на правосеков свалит
Анонім до ВОНо Показати IP 20 Травня 2014 13:08
твій нік говорить все за тебе!
Оксана до ВОНо Показати IP 20 Травня 2014 15:23
Не всі мешканці міста Луцька брали відступні від Порт Сіті, тому говорити про ницість немає чого. Всі зобовязані сплатити кошти на розвиток соціальних потреб міста.
Володимир Показати IP 20 Травня 2014 13:05
А чому не побудувати надземний перехід? Дешевше, швидше і не буде всяких ТЦ під землею. Там за гроші які потрібні, щоб перенести комунікації, можна побудувати міст з ескалатором, травалатором або ліфтом та ще й критий. Що там думати вигадувати!?
Анонім до Володимир Показати IP 20 Травня 2014 13:13
Підземний дешевше та й затишніше. Ви думаєте що якщо побудують наземний люди не будуть дорогу перебігати? Та я сам буду! А в підземний спущуся. Досить вже мосту через залізничну колію, який гойдається. Для людей треба робити, а не для себе і не дешевше - треба розумно і якісно!!!
Федора до Анонім Показати IP 20 Травня 2014 13:53
Що будувати, підземку чи міст, у тебе питати не будуть! Що вигідно те і побудують! Це інвестор вкладає, а не державні гроші за які треба звітуватись і у громади питати!!! Вам за ваші-кровні нічого не звітують і крадуть, а тут які "розумні" знайшлись!:)
lol до Анонім Показати IP 20 Травня 2014 13:57
а яка різниця? в обох випадках треба буде і піднятись і спуститись! Чи може для Вас підземний перехід це щось неймовірне???)))
lol до Анонім Показати IP 20 Травня 2014 14:00
і ще: міст гойдається по технології, бо гам довгі прольоти. А те що ти будеш перебігати дорогу свідчить лише про низький рівень свідомості і міст тут ні до чого!!!
Андрій до Володимир Показати IP 20 Травня 2014 14:37
"можна побудувати міст з ескалатором, травалатором або ліфтом та ще й критий" - а за електроенергію (яка постійно зростає в ціні) хто буде платити? Говорити одне, але треба думати на перспективу.
Анонім Показати IP 20 Травня 2014 13:50
Знову заказуха і зрозуміло від кого!:) А у міськраді лише дай-дай-дай... а самі нічого робите нехочуть і не вміють!!!
55 Показати IP 20 Травня 2014 13:57
Еремеев охреневший,понастроїв (там-там,заправка,торг.центр) а місту дулю з маком. Він думае що йому все з рук зійде.Та заблукувати порт сіті,покі не почне перехід робити.
lol до 55 Показати IP 20 Травня 2014 14:01
згоден... було б краще і далі поле бурянів та купи сміття)))
а нам... до 55 Показати IP 20 Травня 2014 14:06
Для вас шановний діляночку біля Ліпін виділять! Інвестуйте, будуйте... а ми обговоримо!:) Побувавши вчора вечором у Порті зрозумів - ця "писанина" нормальним людям до дупи! Людей хмара, купують, розважаються, діти бавляться...ляпота! Пишіть далі...:)
Біля до 55 Показати IP 20 Травня 2014 14:31
ЦУМу також мав бути підземний перехід. Нічого працює і все всіх влаштовує. Не звертайте увагу, передвиборчі перегони розпочались.
Лепс Показати IP 20 Травня 2014 14:03
А створити тимчасову комісію по будівництву "Буратіно" ніхто не бажає, там скарг і документів ого-го?!:)))
2135134 Показати IP 20 Травня 2014 14:06
бій закінчений, руками вже не махають... проснулися бідняги, як то так відкати пропустили....аяяй
Брандмайор Показати IP 20 Травня 2014 14:10
Після пожежі і х... насос.
55до лепс Показати IP 20 Травня 2014 14:14
Та знести буратіно,яка комісія.Достав той Романюк,тількі за себе думае,а на людей.....!Взяв би лопати в рукі разом з своїми заступниками і ями по луцьку мостити
111 Показати IP 20 Травня 2014 14:22
Вже мали президента, який сам пожежі гасив...
Дід Щукар Показати IP 20 Травня 2014 14:25
коментар було видалено
Це ж треба Показати IP 20 Травня 2014 14:41
Ото циніки. Ті, що трішки вище, кричать - а позичте нам грошей, то ми вам частину боргу за газ віддамо... На місцях теж не відстають - коли заклад несподівано відкрили раптом виявилося, що домовленостей власники не виконали... чи то пак, перед містом не виконали...
1 Показати IP 20 Травня 2014 15:13
Нашому дурному народу дай тільки хліба і видовищ, а те що їх вчергове лоханули до одного місця. Хватить що робочі місця за копійки створили. Для чого така міська рада, вони нічого не вирішують на користь людей. Рішення продажних комісій очевидне, ніякого переходу не буде.
правник Показати IP 20 Травня 2014 15:43
коментар було видалено
для модератора до правник Показати IP 20 Травня 2014 18:54
ці непорядні мошенніки Єрємєєв і Івахів пішли дорогою хибною, але життя все розрулить і вони, як непотріб змиються в туалет. Вже зараз їхнім дітям соромно за своїх таких жуліків-батьків, що б вони їм не оправдовувались. Бути відмивачами грошей режиму-Януковича і боятись втрати свого комфорту, вони вже давно переступили точку повернення до розумних людей. Тепер тільки н@ркотики і ролєві ігри залишились. Їх дітям за 10 років прийдеться змінювати прізвища і все навколо , що нагадує цих мерзотників.
Роман Показати IP 20 Травня 2014 16:05
Я особисто думаю, що буде підземний перехід, тільки пізніше. Порт Сіті зараз економить, напевно тому спочатку закінчили одну частину будувати, потім іншу будуть, тоді підуть живі гроші, які вкладуть в підземний перехід, де будуть також торгові площі, можливо навіть віддадуть декілька родичам тих людей, які сприяли виділенню землі під Торгово-розважальний центр. Всьому свій час, навіть багаті люди мінімізують витрати, нам залишається лише спостерігати)
Че Показати IP 20 Травня 2014 16:18
Правильно було б перевірити не тільки Порт сіті, але й усіх інших забудовників Луцька за останні 3 роки на предмет сплати збору на розвиток інфраструктури міста.
Богдан Показати IP 20 Травня 2014 17:11
Чиновники в свому репертуарі. Коли дозвола і допуски видавали за відкати, то було все ок, а зараз треба подумати і про громаду. Правда цікаво що змінить один перехід в межах всього міста. Дороги в жахливому стані, за реконструкцію відливу біля ЗАГСу навіть ніхто не береться, вулиці з купою бруду на узбіччі, а вже маємо травень. І таких дрібниць ціла гора. Час задуматися про Наш регіональний Майдан і впроваджувати реальну люстрацію, а то ці покидьки швидко забули урок.
Лисичка Показати IP 20 Травня 2014 18:41
Та тошнить від Луцька...Такого жаху ще ніколи не було!!!як собі Романюк дозволяє та його синочок-такого тут ніхто не витворяв ще, навіть, Кривицький...,чесно! Пора ту ******** звільнити,думаю,що Луцьк за перевибори достроково, якби тільки цим організації зайнялися!!! Вже тошнить, нам би мера як у Львові...,а то тільки маршрутчики на ціну проїзду на Львів рівняються, там мер який, а в нас? ******** ПРОДАЖНА,ЯКА СОВІСТЬ ТА ДУШУ ПРОДАЛА ЗА ГРОШІ!!! ВДАВИТЕСЬ ТАМ ВСІ СКОРО НИМИ!
Лучанин Показати IP 20 Травня 2014 19:30
Хіба міськраді і Романюку не було відомо, що Єремеєв ігнорує викрнання своїх зобов’язань по підземному переходу?
прораб Показати IP 20 Травня 2014 21:18
а де моя фарбувальниця мая яка з відром червоноі фарби мае обляпувати двері злоцинців які працювали зі злочинною владою і чому бригадиру окремоі бригади гопників пану данильчуку не дозволили верещати ГЕТЬ та олігархі з народом.а може ним ...из кармана широких штанів щось вийняли
!!! Показати IP 20 Травня 2014 21:30
Дивні ви люди! Нарешті в Луцьку відкрився справжній, модерновий, європейський центр розваг та відпочинку! Нарешті, Луцьк зробив крок вперед...навіть Рівненський Екватор залишився далеко в полі...а ви таке відчуття чекали не відкриття центру, а побудови ПІДЗЕМНОГО ПЕРЕХОДУ... він можливо і треба, але не вже всім так горить по ньому пройтися і саме вже і зараз???Побудували Центр, побудують і підземку, від нас це точно не залежить! Радіти треба за місто) Хай побільше таких різних Центрів будують в нашому місті і по менше таких як Буратін, Варшавських і т.д. П.С.: хм.....а чому ВН нічого не написали про відкриття Центру, жодних фото...привітань лучанам))От згадую відкриття Буратіно...кожен куток сфоткали))))
Богдан до !!! Показати IP 20 Травня 2014 23:09
"Побудували Центр, побудують і підземку, від нас це точно не залежить!" - та ні, всетаки залежить, а з стакими думками, краще навіть з дому не виходити. Навіщо кудись йти і щось робити - від вас нічого не залежить. І чому ви радієте - безформеному промисловому кубу в центрі міста. А головне навіть не робіть приставки "європейський". А я буду радіти тоді, коли в нас стануть освітлені вулиці, велосипедні доріжки, облаштовані парки, створені нові сквери, побудовані дитячі центри і лікарні, створені нові робочі місця, щоб люди мали за що по ваших любих ТЦ ходити
Анонім до Богдан Показати IP 21 Травня 2014 07:42
Я дивлюсь реально на речі, які відбуваються у місті!
.... Показати IP 21 Травня 2014 23:28
Романюка на пенсію,разом з своїм заступником,Тарасом,і пару депутатів в якіх крім установкі памтників та змін назви вулиц мозгів більш ні на що не хватае.
Оілгарх Показати IP 22 Травня 2014 09:33
Я побудував ТЦ і маю усіх в опі!! Тепер лише коситиму капусту!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus