USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Пішли по гриби, а знайшли боєприпас. ВІДЕО

10 Серпня 2011 11:02
Вибух боєприпаса, який знайшли підлітки з Ковельського району, був настільки сильним, що скло у вікнах повилітало не тільки у своїй хаті, а й у сусідів.
Про це розповів начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій Ковельської райдержадміністрації Ярослав Супрунюк, йдеться на сайті РДА.
Нагадаємо, 9 серпня сталася трагедія у села Поворську – від вибуху боєприпаса загинув 15-річний Сергій Колімон.
Його 18-річний брат Василь у важкому стані потрапив до лікарні.
Як розповів Ярослав Супрунюк, 9 серпня брати пішли в ліс по гриби, а разом з грибами знайшли і невідомий вибухонебезпечний предмет, який привезли до бабусиної хати, у якої проживали.
На подвір'ї Сергій взявся розбирати його, а брат стояв поруч. Від вибуху Сергій отримав рани не сумісні з життям і помер на місці події, а пораненого Василя доправили до районної лікарні.
Від осколків загинули кури, собака, курчата, вибиті вікна не тільки в своїй хаті, а навіть у сусідів. А один осколок через відкриті двері пролетів через сіни, кухню, де бабуся перебирала грибі і вилетів у вікно.
Чиновник нарікає, що, попри численні застереження, не можна переконати окрему категорію «екстремалів» не шукати пригод на свою голову.
За його словами, кожного року на території району виявляють чимало застарілих боєприпасів, які залишились з часів воєн. Їх вилучають і знешкоджують.
Тільки протягом цього року на території району зліквідовано 38 одиниць.
«Знову звертаюсь до жителів Ковельщини з проханням у разі виявлення вами, дітьми або іншими громадянами вибухонебезпечних предметів негайно повідомте про це працівників сільської ради або зателефонуйте за номером 101», – нагадує Супрунюк.
Обов’язково, каже, треба позначити місцезнаходження виявленого вибухонебезпечного предмета якоюсь віхою.
«Ні в якому разі не торкайте вибухівку, не переносьте її в «зручне» місце. Тільки спеціалісти – піротехніки управління МНС України в Волинській області мають повноваження, відповідний досвід і устаткування для проведення робіт з розмінування та ліквідації вибухонебезпечних предметів», – додав він.

(Відео - Першого Національного.)
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ИЛОНА Показати IP 15 Листопада 2011 18:50
у нас в лозовой в 2007 год.случилось ужасное загорелись боэприпаси.окна летели во все сторони,люди бежали не смотря под ноги.летели на 20 километров патроны.все каналы снимали репортажи.не впускали и не выпускала ментавка людей какие хотели зобрать своих близких от этой ужастной трагедии.это был просто невыносимый ужас.слава богу это все по зади.надо смотреть в перед и думать о своем будущем.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus