USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Після масштабних пожеж у Греції знесуть тисячі незаконних будівель

7 Серпня 2018 22:43
Влада Греції прийняла рішення про знесення незаконних будівель через загибель майже сотні людей, які не змогли втекти через хаотично забудовані вулиці під час масштабних пожеж наприкінці липня, повідомляє Reuters у вівторок, 7 серпня.

Прем'єр-міністр Алексіс Ципрас заявив, що Греція не повинна більше дозволяти нелегальне будівництво, яке було поширене у країні протягом десятиріч. За його словами, знесення 3 200 будівель негайно розпочнеться в одній з областей країни - Аттиці.

Несанкціоновані споруди є поширеним явищем грецького ландшафту, і мають назву "afthereta", що означає "довільні" будівлі. Уряд заявляє, що у Маті були десятки таких будинків, де люди потрапили в пастку.

Адміністрація Ципраса відкинула всі обвинувачення на свою адресу з боку опозиції, заявивши, що неліцензоване будівництво процвітало під час попередніх урядів.

"Я б хотів очікувати хоча б найменшу самокритику з боку тих, хто разом з їхніми сім'ями керував країною вже понад чотири десятиліття, а не два, три або п'ять років", - заявив Ципрас.

Нагадаємо, лісова пожежа спалахнула 23 липня за 40 км на північний схід від Афін. Поширення вогню відбулося дуже швидко через сильні пориви вітру. Основна версія причин загоряння - небувала спека. Влада також розглядає версію підпалу. Згодом затримали чоловіка, який ймовірно здійснив кілька підпалів в муніципалітеті Маратонас в східній Аттиці, де загинуло 91 людей в результаті лісових пожеж.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus