USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Лучанам скажуть, як відключити будинки від централізованого опалення

26 Лютого 2015 21:15
Розробити інформаційні проспекти про те, як відключити свої будинки від централізованого опалення та водопостачання і розмістити їх в під’їздах, пропонують у міськраді.

Відповідний депутатський запит озвучила під час першого пленарного засідання 71 чергової сесії міськради, 25 лютого, Олена Голєва.

Вона пояснила: у зв’язку з економічною кризою в країні загальний рівень життя населення і купівельна спроможність різко скоротилися. Ріст цін на житлово-комунальні послуги, анонсоване підвищення росту цін на газ, і теплу воду призведе до неминучого зростання боргів за «комуналку». Адже люди будуть змушені вибирати між речами першої необхідності та оплатою комунальних послуг.

ЧИТАТИ ЩЕ: ГАЗ ПОДОРОЖЧАЄ НА 280%

Відтак, ймовірно, що лучани захочуть відключатися від централізованого опалення, аби зекономити і встановити автономне опалення та постачання гарячої води.

«Мешканці нашого міста фактично не обізнані із законодавством, яке дає право на відключення будинків від мереж централізованого опалення та гарячого водопостачання. Вони потребують детальних консультацій з цього приводу», - зауважила вона.

Варто зазначити, що згадане питання регулюється наказом Мінрегіонбуду «Про затвердження порядку відключення окремих житлових будинків від мереж централізованого опалення та постачання гарячої води при відмові споживачів від централізованого теплопостачання». Згідно з цим документом, орган виконавчої влади має створити постійно діючу міжвідомчу комісію для вирішення таких питань.

Комісія має збиратися в міру потреби, але не рідше разу на місяць. Тож Олена Голєва попросила її поінформувати, чи створена така комісія в Луцькій міській раді.

Крім того, вона запропонувала доручити міському департаменту ЖКГ розробити проспекти, де покроково пояснити, як лучани можуть відключити свої будинки від централізованого опалення. Цю інформацію пропонується розмістити на інформаційних стендах під’їздів будинків.

Депутати запит колеги підтримали.

ЧИТАТИ ЩЕ: КОЛИ І НАСКІЛЬКИ ДОРОЖЧАТИМЕ СВІТЛО. ГРАФІК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 26
kias Показати IP 26 Лютого 2015 21:46
Нехай теж розкажуть як побудувати трьох поверховий будинок у старому місті.
44 до kias Показати IP 27 Лютого 2015 09:49
якби ця Лєна жила у підїзді... та ще й с купою пенсіонерів....можливо би й мала рацію ...... а так маразми..народного адвоката((( ВОНА ПРАЦЮЄ..
Волинянин до kias Показати IP 27 Лютого 2015 10:04
А це має відношення до автономного опалення чи вас душить жаба на її статки?
Анонім до Волинянин Показати IP 27 Лютого 2015 11:52
Не мучать, вона напевно чесно заробила, обробляла по пару гектарів буряків, вирощувала худобу і нажила собі статків!!!!
міша Показати IP 26 Лютого 2015 21:56
хто хто радить, аферистка №1? не смішіть мої копита, краще з розумним згубити, чим з нею знайти
нострадамус Показати IP 26 Лютого 2015 21:58
від опалення-це як? буржуйки в квартирах ставити? чи багаття розводити?.. пропонується повернутися в печери, бо люди не спроможні заробити на саме елементарне!??? вІдключити будинки від опалення, газу , світла, води, повітря, сонця....
Роман до нострадамус Показати IP 27 Лютого 2015 09:26
Живу в однокімнатній квартирі з однією батареєю як не гріє зовсім. Вікно майже завжди привідкрите навіть в -10 (вночі і в -25). В кімнаті чисте повітря та комфортна температура 17-20 градусів. За 5 років так і не було потреби встановити додаткові обігрівачі. В квартирі немає газу. Соїть бойлер. По роботі часто заходжу в інші квартири, В квартирах вонь і спека. Вікна запрівші. Люди ходять в шортак. Може варто переглянути власний спосіб життя. Особисто для мене відсутність газу, опалення і гарячої води не створює жодних незручностей.
Andrij до Роман Показати IP 27 Лютого 2015 11:36
Tu prosto vidmorozenuj....a smerdut napevno vid tebe, zebrak....
Роман до Andrij Показати IP 27 Лютого 2015 12:36
Дякую за змістовний коментар, який підкреслює ваші всеохоплюючі знання і високу культуру. Таке питання. Вам мама дозволяє провітрювати в кімнаті?
Люда до нострадамус Показати IP 27 Лютого 2015 10:02
Так - відключити! Щоб кожен платив стільки - скільки використовує! В Горохові вже багато років багато будинків відключили від центрального опалення. Зараз за тепло у двокімнатній квартирі моя тітка заплатила(автономне опалення) 87 гривень за місяць, а я за таку ж квартиру - 503гривні(центральне опалення). Різницю відчуваєте?
нострадамусу Показати IP 26 Лютого 2015 22:23
Це означає,що мешканці будинку будуть мати змогу поставити індивідуальний котел як в приватному будинку і значно економити на теплі.Давно пора.
Анонім до нострадамусу Показати IP 27 Лютого 2015 09:45
а ти думаєш..... пенсіонери це потянуть?? у них нема 3 гривні , щоб скинутися прибиральниці, яка миє підїзд
Анонім Показати IP 27 Лютого 2015 00:11
А ти будеш біля того котла на вулиці сидіти і підкидати дрова це так звучить просто поставити котел пальцями щолкнув і стоїть фантазьори
ВОНО Показати IP 27 Лютого 2015 06:26
ура !!! еуропейська лідерка, еуропейської партії накінець почала вчити полішуків як то воно жити по еуропейськи в наших умовах !!! Порадіймо бо накінець то ми здобули і починаємо жити по новому
Анонім до ВОНО Показати IP 27 Лютого 2015 09:46
народний адвокат між іншим... без юрид. освіти і адвокатського посвідчення....
лучанин Показати IP 27 Лютого 2015 06:45
Ніколи не захищав клан Голевих,але таку х*рню мелете...
Саша Показати IP 27 Лютого 2015 08:01
А що робити, коли особливо "бурі" мешканці будинку не платаять за комуналу? До цих пір то була проблема ЖЕКу, а тепер прийдеться усім добросовісним мешканцям платити за таких "умніків"
Отто Показати IP 27 Лютого 2015 09:21
Ставити автономку зараз дуже дорого. У людей грошей немає ні на автономку, ні на оплату за опалення і гарячу воду. Тому висновок, - ніхто платити не буде за комуналку, поки зарплати і пенсії не будуть європейськими.
Лучанин Показати IP 27 Лютого 2015 09:35
На мою думку якщо людина не взмозі сплачувати комуналку, житло в неї повинне відчужуватись і на виручені гроші з продажу повинно будуватися соціальне житло без права власності. Щось на зразок комуналок але не в совковому розумінні. Це всеодно що ти маєш машину за 30 000 дол., їздиш на ній а за бензин не платиш. Також квартири можна міняти на хатинки десь в селі. Ти замим і село підніметься. Там і комуналку не треба платити. І враховуючи що людина і так ніщя, жити в селі вона зможе. Аби руки не з жопи росли. ІМХО
Лучанка Показати IP 27 Лютого 2015 09:56
Чого ви напали на Голєву?! Нехай вона тричі буде аферисткою, але яке це має відношення до того, що вона радить?! Вона радить слушні речі. Правда, я особисто підтримую автономне опалення(яке встановити нам не дозволяють). Те безголовя з опаленням, яке зараз у нас є, пояснити неможливо! В нашій квартирі пластикові вікна, нові батареї, ззовні квартира утеплена. Зараз надворі плюсова температура, а у нас в кімнатах температура +26, на лоджіях - +24! Вікна відкриті цілий день - до батарей неможливо доторкнутись - такі гарячі! Вранці прокидаєшся з головним болем - спати при такій температурі дуже зле. Чому ми маємо страждати через чиєсь безголовя(яка ж це економія газу?!), нагрівати повітря надворі і ще платити такі гроші?! Якщо плату підвищать на 280% - просто не зможемо платити! Нам не дають альтернативу! Видно, вигідна комусь така ситуація...
44 до Лучанка Показати IP 27 Лютого 2015 12:15
коли в тебе буде стояти питання купити дитині в садочок капці, та заодно щось із фруктів.. а ціни починаються від 30 грн. за кіло.. і більше.... я побачу як ти будеш захищати Голєву і думати про автономку... ще трохи і зуби на полку треба буде класти(((
Лучанка до 44 Показати IP 27 Лютого 2015 15:37
Мені Голева так потрібна, як і ти(хоча на "ти" ми з вами не переходили!), щоб я її захищала! Мова йде не про Голеву, а про те, як зменшити плату за опалення і від того, що ти будеш гавкати на Голеву плата не зменшиться! Працювати треба, шановна, тоді не будеш "класти зуби на полку" - крім основної роботи. ми обробляємо 2,5 га землі і фрукти-овочі не купуємо, а вирощуємо самі, і не сидимо на "соціалці". От коли кожен буде платити за те, що використовує, а не за "того парня" - буде порядок.
вдовець Показати IP 27 Лютого 2015 12:15
ну і розтовстіла ти голєва! скоро в двері небудеш пролазити!
Читаючий Показати IP 27 Лютого 2015 12:43
Був у пострадянській Польщі. Здається у Красніку. Такі самі спальні райони з 5 і 9 поверхівками і центральним опаленням. Років 5 тому - знову був. На дахах стоять мінікотельні, будинки утеплені, різнокольорові. Держава фінансувала до 90% вартості на перехід від централізованого опалення. На 10% надавались пільгові кредити на 10 років. Все працюєі всі довольні. Ну а ми?
Лучанин Показати IP 5 Березня 2015 13:54
Голєва фантазерка, звичайно. Якщо ти живеш у будинку (центральне опалення) - відключити його від центрального і підключити дахову чи підвальну котельню коштує десятки якщо не сотні тисяч гривень!!!!!! А якщо ти живеш у підїзді, в якому 60% пенсіонери + 2-3 квартири, де і власників в очі не бачив - бо там або закрито, або студіки на оренді - з ким ти це все робитимеш? А? З кого грошей візьмеш?! Та і метод цей до одного місця. Хочеш дієвого рішення - тоді займися цією самою розробкою рекомендації для встановлення теплових лічильників в кожній квартирі - тоді і вікна мінятимуться і термостат підкручуватиметься на менше - бо ти знаєш, за що платиш. У мене вікна замінені, квартира в міру утеплена - жара невиносима постійно - зато в сусідів вікна на розпашку і вікна гнилі. Оцей совок і общак не має майбутнього! І не треба тут кричати, що в багатоквартирних будинках при вертикальних стояках нема можливості встановити - Є МОЖЛИВІСТЬ - і люди роблять!! ЗІ всіма наявними дозволами і погодженнями, ЯКІ ТАК ВАЖКО і довго діставати. Спростіть процедуру - розясніть мешканцям - і багато за свій кошт це зроблять і буде прогрес, і зниження споживання дорогого газу!
Лучанин до Лучанин Показати IP 5 Березня 2015 14:00
а і ще - найкраща аргументація - рубльом - тепловий лічильник раніше окуповувався за 1,5-2 роки, а тепер, при цих бєшених цінах за опалення ще швидше окупиться. І всякі розумники не будуть причати, що ЗА ШО ПЛАТІМ - БАТАРЄЇ ХАЛОДНІ - бо цей лічильник рахує не літри, а гігакалорії тепла - холодніший теплоносій - менше платиш. Але, **я - для кого я все це пишу? Отакі як панянка Голєва живуть по приватних будинках і їм ті проблеми стають потрібні тільки тоді - коли вибори на носі... Активісти...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus