USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Після попереджень Заходу Путін перестав погрожувати ядерною зброєю

2 Листопада 2023 15:16
Як пише Financial Times, минулої осені США, Велика Британія і Франція попередили росію про наслідки застосування ядерної зброї у її повномасштабній війні проти України, що на тривалий час усунуло ядерну загрозу з російської риторики.

Про це повідомляє Європейська правда.

Президент рф володимир путін уперше натякнув на можливість завдати обмеженого ядерного удару по Україні у промові напередодні повномасштабного вторгнення в лютому 2022 року. А після анексії чотирьох українських областей – пообіцяв «використовувати всі засоби, які є в нашому розпорядженні» для захисту цих завоювань.

«Ці погрози спонукали США, Велику Британію і Францію пообіцяти відповідь за допомогою конвенційних озброєнь», – пише голова московського бюро FT Макс Седдон, посилаючись на неназваних чинних нинішніх і колишніх посадовців. За словами співрозмовників, свою роль зіграв і лідер Китаю Сі Цзіньпін, який особисто застеріг путіна від використання ядерної зброї, зокрема під час візиту до Москви в березні 2023 року.

Зрештою, вже минулої осені путін визнав, що використання тактичної ядерної зброї не має «ні політичного, ні військового сенсу», і практично перестав говорити про ядерні погрози.

Нині ж рф вдається до теми ядерної зброї, намагаючись стримувати подальшу військову підтримку України з боку Заходу, пише Седдон, посилаючись на опитаних експертів.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Клава Показати IP 3 Листопада 2023 03:17
по світу на ворота рашистських посольств - портрети бен Ладена..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus