USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Після сутичок під ВР сторони звинувачують один одного в надмірному насильстві

27 Лютого 2018 18:25
Шини та пляшки із запалювальною сумішшю під Верховною Радою. Вранці там побилися мітингувальники та поліцейські. Чотирнадцятеро правоохоронців постраждали. Дев'ятьох протестувальників затримали. У поліції стверджують, призвідники сутички - це соратники Міхеїла Саакашвілі.

У «Русі Нових Сил» натомість винуватять у провокації владу, йдеться в ТСН.16.45.

Більшість відеокамер зафіксували момент, коли лава нацгвардійців вже пішла на мітингувальників. Силовики волочать чоловіка у цивільному. Затримують ще кількох цивільних і у формі батальйону «Донбас». Згодом з натовпу виводять поранених нацгвардійців, один тяжко відсапується, в іншого - закривавлене обличчя. У бік Ради з боку мітингувальників летять шматки цегли, чути, як розбиваються під час падіння пляшки із запалювальною сумішшю.

Усе почалося із шин. Протестувальники вимагали, щоб до них вийшов голова Верховної Ради. Інакше - погрожували запалити шини. Із ними ще до сутичок говорив депутат Володимир Парасюк.

«Це люди, які прийшли висловити свою думку і вони її висловлювали. Звичайно, вони розігріті, вони не дуже добирають слова. А так звана поліція на них просто накинулася і це є зафіксовано. Я особисто отримав в лице півбалона перцевого газу з відстані півметра», - запевняє Парасюк.
Голова Нацполіції пояснює, його люди вирішили забрати в мітингувальників шини, щоб не сталося провокацій.

«Поліція запобігає всім хуліганським проявам запалу шин, дійсно ми вжили сил, щоб не було провокацій, прориву до Верховної Ради», - зазначив Крищенко.

І силовики, і мітингувальники звинувачують один одного в надмірному застосуванні сили. Нацгвардійці не на камеру говорять, їх били кийками та лопатами.

«Лопатами, каменями, гранатами, всім», - кажуть поліцейські.

Мітингувальники зазначають, що силовики лупцювали лежачих і непричетних.

«Як тільки шини побачили, «Бєркута» зразу кинулися на людей, почали бігти, коли бігли, почали цеглою кидатися. Я намагався підняти людину, яка впала, мені «Бєркут» палюгою по руці переперезав», - каже один з мітигувальників.

Частина затриманих, стверджують у поліції, активісти «Руху Нових Сил» Саакашвілі. Соратники самого депортованого з України політика запевняють, що жодного їхнього активіста на мітингу не було.

«Все це спеціально організована провокація, це не було мирним мітингом, завдання було створити картинку і застосувати силу проти поліції, мабуть, за гроші», - каже депутат Геращенко.

«Сьогодні «Рух Нових Сил» жодної акції під Верховною Радою не проводить, жодного заклику стосовно того, щоб приходили наші активісти не було, тому я вважаю - це провокація з боку влади, щоб з трибуни облити лайном наш рух», - переконує соратник Саакашвілі Юрій Дерев’янко.

За фактом сутички 9 осіб затримали, їм загрожує стаття "хуліганство". У поліції кажуть про поранених правоохоронців. Скільки мітингувальників зазнали ушкоджень, порахувати не встигли.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
777 Показати IP 28 Лютого 2018 11:07
За чий кошт гулянка. В 2013 році були крайніми менти, а тепер хто крайній, поліція з народом... Патрульні поліціянти, більшість яких пройшла майдан, оскільки це питання були перше при наборі до лав "ПП" та перевага до вступу поза конкурсом, тепер б'ють громадян країни. Чого тепер скиглите терпіть цей "безпредел"...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus