USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Після МНС безхатченків рятує і «Беркут». ФОТО

6 Лютого 2012 13:45
Із морозами у Луцьку відкрився пункт обігріву громадян, який розташований поряд із залізничним вокзалом. Робота людей, котрі тут працюють, проходить під гаслом «не дай замерзнути людині».

Про це повідомила Юлія Локотько у СЗГ УМВС України у Волинській області

Коли стовпчики термометрів опустилися до позначки -25-30 градусів, на вулиці стало доволі не безпечно. Найбільш незахищеною категорією громадян у таку погоду стали безхатченки та особи, які ведуть аморальний спосіб життя, а подекуди навіть живуть під відкритим небом.

Відтак вони шукають притулку на автостанціях міста та залізничних вокзалах, але бувають випадки, коли безхатченки засинають прямо на зупинках міського транспорту.

Для недопущення відмороження та загибелі людей працівники міліції, котрі забезпечують охорону громадського порядку, під час несення служби відвідують місця, де можуть бути безхатченки. Вони інформують людей, де розташований пункт обігріву.

Більше того – усіх охочих правоохоронці відвозять до пункту обігріву, де кожному за потреби надають допомогу: топлять пічку, готують їжу та гарячі напої. Сюди можуть завернутися за допомогою не тільки люди без постійного місця проживання, а й усі, хто хоче нагрітися. Буває, що за добу сюди приходять понад 200 осіб.

Як розповідають працівники роти міліції особливого призначення «Беркут» та роти патрульної служби Луцького МВ УВМС України у Волинській області, за добу доводиться доправляти в пункт обігріву близько 30 осіб.

Правоохоронці наголошують: не соромитеся звертатися за допомогою, адже з настанням лютих морозів ризики попрощатися із життям зростають.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus