USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

Савченко виправдала дії «Беркуту» на Майдані

5 Січня 2017 13:46
Народний депутат України Надія Савченко виправдала дії "Беркуту" під час подій Євромайдану тим, що вони виконували наказ.

Таку заяву колишня військово-полонена зробила в інтерв'ю російському виданню "Ехо Москви", пише сайт "Знай".

Савченко розповіла, що робила на Євромайдані.

За її словами, оскільки вона військовослужбовець, то стоячи на майдані відчувала себе розмежувальною стіною, яка мала запобігти розгортанню трагедії.

"При цьому я завжди залишаюся народом. І моя функція як армії, звичайно ж, захищати народ від зовнішнього ворога. Народ – це і міліція, і ті люди, які на Майдані", - наголосила Савченко.

Нардеп додала, що для неї не мало значення, кого захищати, тому що вона – людина системи, військової структури, яка "більше розуміла той же "Беркут".

"Чому? Тому що у них був наказ. Цього тоді не могла зрозуміти більшість українців: "Чому вони не з народом? Кинули б це все", - зазначила Савченко.

ЧИТАТИ ЩЕ: ФЕЙГІН: НАЙБІЛЬШИЙ УСПІХ І РОЗЧАРУВАННЯ 2016 РОКУ – САВЧЕНКО

Нагадаємо, Надія Савченко воювала на Донбасі в складі батальйону "Айдар", потрапила в полон до бойовиків "ЛНР" і була незаконно вивезена до Росії. У березні 2016 року суд в Ростовській області визнав її винною в причетності до вбивства російських журналістів в Луганській області і засудив до 22 років позбавлення волі. Свою вину льотчиця не визнала.

У травні 2016 року Савченко повернулася в Україну: її обміняли на російських військових Олександра Александрова і Євгена Єрофєєва.

Відомо, що Верховна Рада виключила Надію Савченко зі складу Постійної делегації в Парламентській асамблеї Ради Європи. Таке рішення ухвалив Комітет ВР у закордонних справах. Нардепа також виключають із Комітету з нацбезпеки і оборони ВРУ.

20 грудня спікер парламенту Андрій Парубій оголосив про виключення депутата Надії Савченко з фракції «Батьківщина». Раніше стало відомо, що Савченко в Мінську таємно зустрілася з ватажками «ДНР» і «ЛНР». Служба безпеки України заявила, що ця зустріч не була погоджена. Нардепа викликали в СБУ на допит, де вона підтвердила факт таких переговорів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
чи варто Показати IP 5 Січня 2017 14:29
взагалі було іі обмінювати ? хай би сиділа там до скону,кончіта..
Військовий ЗСУ Показати IP 5 Січня 2017 14:59
А батальйон "Айдар" в той час до складу якої частини ЗСУ входив ??? Вона ж каже ,що кадрова військова ..., де до АТО служила , хто із сослуживців дасть їй характеристику...??? Як на мене, це темна " лошадка " ..!
Анонім Показати IP 5 Січня 2017 15:30
у надюхи хвороба голови прогресує. може їй обмежити контакт з людьми, поки щось не сталось ? бо не дай Бог вона щось подібне зр"гне безпосередньо на адресу родичів жертв майдану.
пп Показати IP 5 Січня 2017 15:41
клятий путєн, забєрі свою савчєнко назад! в патріотів мозок клинить) біда)
олег Показати IP 5 Січня 2017 16:36
таких не лікувати треба! виміняли на свою голову та ще депутатство дали!
Анонім Показати IP 5 Січня 2017 21:20
а пуця-пуця не хоче забрати те щастя назад ?
лана Показати IP 6 Січня 2017 13:20
Эту Савченко хвору на голову обратно в Рашку отправить нужно, пусть дальше лижет ж*пу оккупантам...СВОЛ*ТА ТЫ САВЧЕНКО...гнать из депутатов и лишить звания Героя.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus