USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Півмільйона для КП «Ласка»: звіту нема, паркану – також

10 Червня 2016 20:20
Міська рада, на прямі запитання про витрачені кошти на будівництво паркану для КП «Ласка» відповідає лише відписками. Чи буде той паркан збудований взагалі – невідомо.

Нагадаємо, депутат Луцької міської ради від фракції «Укроп» Борис Смаль уже декілька місяців намагається добитися чіткої та правдивої інформації про використання 400 тисяч гривень, виділених з міського бюджету КП «Ласка» для будівництва звукоізоляційного паркану.

Депутат звертає увагу на невідповідність інформації, яка подається різними структурами. Приміром, у звіті міської ради про виконання Програми економічного і соціального розвитку міста відмічено, що кошти бюджету в сумі 400 тисяч гривень на огорожу притулку для тварин виділені та освоєні. Але звукоізоляційного паркану досі немає.

Під час виїзного засідання постійної комісії міської ради директор підприємства Дана Новарчук гарантувала, що до 29 квітня 2016 року паркан по периметру підприємства буде побудований та встановлені звукоізоляційні панелі.

Також казала, що для «звукоізоляції паркану КП «Ласка» укладений договір про надання благодійної допомоги у вигляді робіт по звукоізоляції», а ще представила копію договору про благодійну допомогу між КП «Ласка» та ПП «Форест Україна».

До слова, згадане підприємство свого часу здійснювало низку робіт з ремонту об’єктів ДКП «Луцьктепло». Згідно з висновками аудиторської перевірки, вартість цих робіт була завищена, а деякі роботи були виконані лише на папері.

Борис Смаль додає: у телефонній розмові представники підприємства повідомили, що звукоізоляційний паркан будують з бувших у вжитку панелей. Більш того, ані до 29 квітня, ані пізніше його не добудують, бо зараз ніхто не розбирає старі будівлі, щоб знайти цей матеріал. Крім того, на підприємстві заявляють, що отримали від КП «Ласка» не 400, а 200 тисяч гривень. Тож, виникає закономірне запитання: на що витрачені решта 200 тисяч, якщо ці кошти успішно освоєні. Або ж хто далі освоюватиме ці гроші, якщо договір з ПП «Форест-Україна» вже закінчився.

Отож, 27 квітня депутат озвучив запит, у якому він просив надати достовірну інформацію щодо можливості та реальних термінів побудови звукоізоляційної огорожі по периметру території підприємства; надати звіт про використання 400 тисяч гривень, що виділені з міського бюджету на будівництво огорожі; повідомити про предмет та результати переговорів щодо фінансування підприємства в розмірі 8 мільйонів гривень.

Натомість він отримав чергову відписку: замість звіту про використання коштів – повідомлення, що «КП «Ласка» отримало 400 тисяч гривень як внесок до статутного фонду у 2015 році для будівництва огородження території, яке планують завершити у липні 2016 року». Надворі – уже 10 червня, але паркану досі немає, як і договору з підрядником. На питання про те, коли паркан таки збудують – відповіді узагалі немає.

А ось 7, 4 мільйона гривень департаменти Мінекології начебто погодили, але суму, яку виділять, – ще не визначили.

«Доводимо до Вашого відома, що виконавчий комітет Луцької міської ради направив запит до Міністерства екології та природних ресурсів України щодо виділення коштів для будівництва притулку бездомних тварин на вулиці Мамсурова, 9 у сумі 7,469 мільйона гривень. Запит було розглянуто та отримано позитивний висновок від Департаменту охорони природних ресурсів та Департаменту економіки та фінансів при Мінекології. Наразі має відбутись засідання робочої групи, яка визначатиме суму коштів, яку планують виділити у 2016 році на даний захід за умови співфінансування з обласного та міського бюджетів», - йдеться у відповіді міської ради.
Крім того, так досі й невідомо, з ким і чи є взагалі домовленості про звукоізоляційні накладки на паркан, аби шум з території КП «Ласка» не заважав лучанам. Адже ціни на матеріали за рік підвищилися, матеріалів самих досі немає. Тож чи буде той паркан звукоізоляційним (якщо він буде) – теж під великим питанням.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
Anonymous Показати IP 10 Червня 2016 20:30
Давно настав час ту П... Новарчук посадити нах*р! Досить відмивати бюджетні гроші на ПШИК - як бігали зграї кабиздохів, так і бігають, і кусають людей!
наташа до Anonymous Показати IP 12 Червня 2016 17:00
Можливо деякі кошти і "відкатують"...хто святий при владі і грошах...але стверджувати що багато собак безхатчиків які кусаються це не правда...тому що безпритульних тварин значно зменшилось а залишились ті яких власники не серелізують і викидають на вулиці...якби стерелізували своїх домашніх і дворових собак небуло б безхатчиків...
наташа до Anonymous Показати IP 12 Червня 2016 17:00
Можливо деякі кошти і "відкатують"...хто святий при владі і грошах...але стверджувати що багато собак безхатчиків які кусаються це не правда...тому що безпритульних тварин значно зменшилось а залишились ті яких власники не серелізують і викидають на вулиці...якби стерелізували своїх домашніх і дворових собак небуло б безхатчиків...
Деня Показати IP 10 Червня 2016 21:33
Це питання курує Тарас Яковлев, Дана то його подружка. Відкатик на двох роздеребанили.
лучанин Показати IP 10 Червня 2016 22:04
Скільки можна відмивати людські гроші???????За старі панелі-такі гроші?????Буде те ,що із зеленим господарством:гроші "вклали",а потім розвалили!!!!А керівники скоро відкриють свої фірми!!!
За хлопців Показати IP 10 Червня 2016 22:42
Йшла мова у повідомленнях про два мільйони на огорожу кп ласка- собачатника... Тепер про півмільйона ... А підрозділу Світязь для родин загиблих коштів нема. Скоро міськрадівських чинуш будуть на ланцюгах в кп ласка влаштовувати за добру турботу про собак.
надя до За хлопців Показати IP 12 Червня 2016 19:25
Люди де у вас стільки ненависті до чого тут собачки (до грошей на сім'ї загиблих.Вони теж Боже створіннячко і заслуговують на життя, на землі...І тільки люди можуть допомогти їм вижити...
Укр Показати IP 10 Червня 2016 22:42
де кру антикорупция активисти революционэри все пшик развод пипл хавае вперед крахобори смих одна йййййй розводить увс сбу
кру до Укр Показати IP 11 Червня 2016 19:47
Кру перевіряли, все ок!
Анонім Показати IP 10 Червня 2016 22:53
Здрастє, так турок же приїзджав до Дани. На нього і гроші пішли. Подумаєш 20 тис. баксів за такого турецького мачо, то зовсім дешево.
Ліля Показати IP 10 Червня 2016 23:16
Уберіть те посміховисько Дану, в якої вже десь 10-й новий чоловік, а всі жити хочуть, розтащать нафік все.
так у телки Показати IP 11 Червня 2016 11:41
любовник заморский.может там деньги искать
User Показати IP 12 Червня 2016 03:28
За те бабло, що пішло на КП Ласка за останні роки, то можна було вже всіх собак по Луцьку і області переловити.
надя Показати IP 12 Червня 2016 20:01
Усіх собак Волинської області не зловити...тому що власники собак не стерелізують а вони розмножуються дуже швидко і люди їх викидають чи підкидають...тому їх ніколи так не зменшиться...Якщо люди стануть гуманно відноситися до тваринок і будуть стерелізувати домашніх от тоді їх не стане...Треба усім нам чим більше каструвати, стерелізувати от тоді будуть тварини тільки у господарів як у Європі бродячих небуде..
дістало Показати IP 15 Березня 2017 11:01
Бо має бути покарання для тих, хто викидає тварин!!! і тих, хто розводить взяти на посилений контроль. Ці заробітчани вже теж дістали! Тих, кого не можуть продати - підкидають потім по дворах!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus